30 Mart 2011 08:24

BES: ‘Maliye Bakanı sözünü tutsun’

BES Genel Başkanı Osman Biçer yazılı bir açıklamayla Maliye Bakanlığı çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini talep etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 30 Mart 2010 tarihinde çalışanlar arasındaki ücret adaletini sağlama yönünde söz verdiğini hatırlatan Biçer, sözünü yerin

BES: ‘Maliye Bakanı sözünü tutsun’
Paylaş

BES Genel Başkanı Osman Biçer yazılı bir açıklamayla Maliye Bakanlığı çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini talep etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 30 Mart 2010 tarihinde çalışanlar arasındaki ücret adaletini sağlama yönünde söz verdiğini hatırlatan Biçer, sözünü yerine getirmeyen Bakanı kınadıklarını açıkladı.

Biçer, Bakan Şimşek’e “Ücret adaletini sağlamaya yönelik sözünüzü tam bir yıldan bu yana tutmamanızın sizin ve sizin şahsınızda hükümetinizin güvenilirliğini ortadan kaldırdığını düşünmüyor musunuz?​” diye sordu. Uluslararası sözleşmelerde ve Anayasada yer alan “Eşit işe, eşit ücret” ilkesinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Biçer, Bakanlığın ise ek ödeme düzenlemesiyle mevcut ücret uçurumunu daha da derinleştirdiğini dile getirdi. Torba yasa ile Maliye Bakanlığı ve SGK çalışanlarının iş yükü ve yoğunluğunun arttığına da dikkat çeken Osman Biçer, yasa kapsamında 36 ay boyunca yürütülecek işlemler nedeniyle üyelerinin “gece-gündüz” çalışmak zorunda bırakıldığını ifade etti. Biçer, Maliye Bakanı Şimşek’e bu yoğun çalışma nedeniyle kamu emekçilerine ek bir ücret ödemesi yapılıp yapılmayacağını sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Isparta’da ekmeğin fiyatı ucuzladı

SONRAKİ HABER

BES: Diyarbakır’da ‘yeşil’ kadrolaşmaya hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...