29 Ocak 2017 10:42

İBB'den Maçka açıklaması: Ağaç dikimi yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Maçka Parkı açıklamasında 'nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikiminin yapılacağı' belirtildi.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maçka Parkı için açıklama yaptı. Parkta tünel inşaatı sırasında ağaçların kesilmesinin söz konusu olmadığının öne sürüldüğü açıklamada, tünel çalışması bittikten sonra nakledilen ağaç sayısı kadar ağaç dikiminin yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, İstanbul’da karayolu ulaşımı için yapılan projelerden biri olan Tünel Ulaşım Sistemi çalışmasının bir etabının da Dolmabahçe-Levazım arasında yapıldığı, Maçka Parkı toplam alanının 102 bin metrekare olup çalışma yapılan alanın ise 3 bin 500 metrekare olduğu ifade edildi.

Çalışmaların İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinde alınan rapor doğrultusunda koordineli sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Tünel bittiğinde 1.5 saatlik yol 10 dakikada geçilebilecek. Tünel Dolmabahçe’de bulunan mevcut tünel çıkışından başlayarak Levazım’da bulanan Ortaköy Deresi’nden çıkacak. İki tüp geçit olarak inşa edilecek tünelin her tüp boyu 3 bin 900 metre olup, iki tüpün toplam boyu 7 bin 800 metre olacak” denildi.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi geçen yıl İBB Meclisi’nde kabul edilmişti. Tünel inşaatının bir ucunun 3’üncü Köprü’ye kadar uzandığı ortaya çıkmıştı. İmar planına göre, parkın güney kısmında yerin altına giren karayolu tüneli, parkın etrafından Nişantaşı’na uzanan Bayıldım Caddesi hizasında ilerleyecek. Tünel, Balmumcu’ya kadar uzanacak ve tünelden Boğaziçi Köprüsü’ne bağlantı verilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP MYK'sinden vekillerin gözaltına alınmasına tepki

SONRAKİ HABER

Ahmet Yıldırım: Gözaltılar ‘Evet’ kampanyasının bir parçası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...