29 Ocak 2017 10:43

HDP MYK'sinden vekillerin gözaltına alınmasına tepki

Vekillere yönelik gözaltılara tepki gösteren HDP Merkez Yürütme Kurulu, referandum çalışması yapan vekillerin gözaltılarla taciz edildiğini belirtti.

Paylaş

HDP Merkez Yürütme Kurulu, HDP'li vekillere yönelik gözaltı operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gözaltı ve tutuklamaların “hukuksuz” olduğu belirtilen açıklamada, “Şu çok açık ki, Erdoğan-AKP-MHP ittifakı bu tutumuyla referandum çalışması yapmakta ‘hayır’ diyen vekillerimizi hukuksuz gözaltılarla taciz etmektedir” denildi.

“Yargı ile AKP-MHP ittifakı eşzamanlı ve eş fikirli çalışmaktadır” ifadesine yer verilen açıklamanın devamında şunlar aktarıldı: 

SÜREÇ HUKUKİ DEĞİL SİYASİDİR

“Parti Sözcümüz gözaltında iken Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un ‘hukuki bir süreç vardır’ açıklaması suçu üstünden atma nafile çabasından başka bir şey değildir. Süreç hukuki değil siyasidir. Dokunulmazlıklar, Anayasa ve uluslararası demokratik sözleşmelere aykırı olarak kaldırılmıştır. Eş genel başkanlarımızın ve vekillerimizin cezaevlerinde rehin tutulmaları Anayasa Mahkemesi’nin daha önce almış olduğu emsal kararlara aykırıdır. Dokunulmazlıklar geçmişe dönük kaldırılmıştır ve şu anda bütün vekillerimizin dokunulmazlığı vardır. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, bu gerçekleri bile bile konuyu çarpıtmaktadır.

'HİÇBİR AÇIKLAMA SUÇUN SORUMLULUĞUNDAN KURTARAMAYACAK'

Tutuklama ve gözaltılar hükümet icraatıdır, siyasi sorumluluk hükümettedir. Kurtulmuş bugün, ‘tek tip bir karar yoktur’ derken de bu gerçeği açığa vurmaktadır. Kararlar keyfidir, intikam amaçlıdır. Keyfi olarak Eş Genel Başkanlarımız ve bazı vekillerimiz cezaevinde tutulmakta, bazıları ise gözaltına alınıp bırakılmaktadır. Hükümet Sözcüsü bilmeli ki, hiçbir açıklama sizi işlediğiniz bu suçun siyasi sorumluluğundan kurtaramayacaktır. 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un bugünkü tek doğru sözü ‘HDP bir şanstı’ demesidir. İşte Erdoğan ve AKP, halkın fark ettiği bu gerçeği gördükleri için bu şansı ortadan kaldırma çabasındadır. Siyasi olarak kendilerini durdurabilecek demokratik bir gücün, bir halk hareketinin varlığı onları hukuk ve siyaset dışı bir tasfiye operasyonuna itmiştir. Rehin alma, tutuklama ve gözaltılarla bizlerin siyasi iradesini kırmayı ve değiştirmeyi sağlayamazsınız. Referandumda ‘hayır’ çalışması yapmamızı tehditle, şantajla engelleyemezsiniz.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Siverek’te üç katlı ilginç bina görenleri şaşırtıyor

SONRAKİ HABER

İBB'den Maçka açıklaması: Ağaç dikimi yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...