29 Ocak 2017 09:42

ÇGD Bursa Şubesi’nde Güngör yeniden başkan seçildi

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin genel kurulunda Aykut Güngör yeniden başkan seçildi. 

Paylaş

ÇGD Bursa Şubesi’nin Kültürpark İpekiş girişindeki lokalinde yapılan 15’inci Olağan Genel Kurulu'daki seçime tek listeyle gidildi. Tayfun Çavuşoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı genel kurulda, Aykut Güngör’ün başkanlığındaki 10 kişilik liste oybirliği ile seçildi. 

Dernekte ikinci dönem de başkanlık görevini üstlenen Aykut Güngör kongrede yaptığı açıklamada, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte herkese önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Gazeteciler de bu süreç içinde en fazla sorumluluk üstlenmesi gereken meslek grubu. OHAL öne sürülerek bazı antidemokratik uygulamalardan en çok zarar gören meslek grubuyuz. Başta iş güvenliği, sendikasızlaştırma, hak arama özgürlüğü gibi birçok sektörde çalışanların sorunlarını dile getiren gazeteciler, ne yazık ki kendi iş güvenlikleri ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, hak ettiği kazancı işverenden alması alanında yeterli olamamaktadır. Bu alanda meslektaşlarımızın bilinçlenmesi ve uğradıkları haksızlıklarda yanlarında olmak için çaba harcayacağız." 

Aykut Güngör başkanlığındaki yönetim kurulu Rabia Deniz, Fırat Yılmaz, Namık Göz, Merve Tarakçıoğlu, Rıza Ertekin, Merve Denk, Ozan Kaplanoğlu, Dilek Atlı, Bahar Özgün'den oluştu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakan Işık: Almanya FETÖ'cü 40 subayı iade etmeli

SONRAKİ HABER

Corbyn: Trump'ın ülkeye girmesi yasaklanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...