29 Ocak 2017 08:51

'Gençler geleceğini tek adama teslim etmeyecek!'

EMEP Ankara İl Örgütü'nün üniversiteli gençlerle yaptığı referandum toplantısında 'Gençler geleceğini tek adama teslim etmeyecek!' denildi.

Paylaş

Emek Partisi Ankara İl Örgütü, Anayasa değişikliği ile ilgili etkinliklerine devam ediyor. Üniversiteli gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Anayasa değişikliği ile tek adam rejimine geçilmesinin amaçlandığı belirtilirken, “Gençler geleceğini tek adama teslim etmeyecek” vurgusu yapıldı.  

Etkinlikte konuşan Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Uzmanı Onur Bakır, Anayasa ile milletvekili seçilme yaşını düşürmekle Meclisin gençleşmediğini belirterek “Meclis tümüyle gençlerden oluşsa bile, değişiklik ile tüm yetkiler Cumhurbaşkanında toplanacağı için, bu değişiklik bir anlam ifade etmiyor” diye konuştu.

‘SEÇİLME YAŞI ALDATMACASI’ 

Ankara’daki çeşitli üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla yapılan etkinlikle Anayasa değişikliği ve gençlere etkileri masaya yatırıldı. Etkinlikte bir sunum yapan Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Uzmanı Onur Bakır, değişiklik ile milletvekili seçilme yaşının 25’ten 18’e düşürülmesinin planlandığını ve böylece gençlerin desteğinin alınmaya çalışıldığını belirtti. Seçilme yaşının 25 olmasına rağmen Meclis’in yaş ortalamasının 50 olduğunu, 30 yaşından küçük sadece 9 vekilin bulunduğunu kaydeden Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekili seçilme yaşını düşürmekle Meclis gençleşmiyor. Para ve güce dayanan bir sistem gençlerin temsilini engelliyor. Kaldı ki Meclis tümüyle gençlerden oluşsa bile, değişiklik ile tüm yetkiler Cumhurbaşkanında toplanacağı için, bu değişiklik bir anlam ifade etmiyor. Gençlerin geleceğini tek adama terk edecek Anayasa değişikliğini iyi anlatmak ve göz boyamaya yönelik maddeler ile gizlenmeye çalışılan karanlığı ortaya çıkarmak gerekiyor” dedi.

‘ÜNİVERSİTELER KAMUOYUNA ULAŞMALI’

Anayasa değişikliğinin tüm detayları ile incelendiği etkinlikte, üniversitelerde yürütülecek çalışmalar da ele alındı. Gençlerin geleceğini tek adama teslim etmeyi amaçlayan bu değişikliğin tüm boyutlarıyla üniversitelerde tartışılması ve üretilen bilginin kamuoyu ile de paylaşılmasının önemli olduğu ifade edildi. “Gençler geleceğini tek adama teslim etmeyecek” vurgusu öne çıkarken, benzer etkinliklerin Üniversitelerin açılması ile birlikte yaygın bir biçimde yapılması ve tüm gençlere ulaşılması kararı ile etkinlik sona erdi.

GÜRKAN: ‘TÜM EMEKÇİLERE ULAŞMALIYIZ’

Emek Partisi Çankaya İlçe Örgütü’nün düzenlediği Anayasa etkinliğinde de özellikle kamu emekçilerinin yoğun biçimde bulunduğu Çankaya’da yürütülecek çalışmalar ele alındı. OHAL sürecinde kamu emekçilerinin iş güvencesine yönelik saldırıların arttığına işaret edilirken, Anayasa değişikliğinin ardından bu saldırının çok daha yoğun bir biçimde yaşanabileceğine dikkat çekildi. Etkinliğin sonunda konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, referandum çalışmalarında en geniş emekçi kesimlere ulaşılması gerektiğini vurguladı. İşçilerin ve emekçilerin güncel sorunları ve taleplerini de içeren bir çalışma yürüteceklerini kaydeden Gürkan, işyerlerinde, fabrikalarda, mahallelerde ve okullarda “demokratik Türkiye” vurgusunu öne çıkaracaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Dayanışma Akademisi ekonomik krizi tartıştı

SONRAKİ HABER

Ahrar'a bağlı 2 örgüt, Tahrir Şam Heyeti'ne geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...