29 Ocak 2017 08:40

İzlanda’da kadın cinayetine kitlesel tepki

İzlanda'da işlenen kadın cinayeti, başkentte 15 bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Paylaş

İzlanda'nın başkenti Rejkyavik’te 15 bin kişi, 20 yaşındaki Birna Brjandottir’in öldürülmesini protesto etmek için sokaklara çıktı.

Brjandottir, 10 gün önce ortadan kaybolmuş ve genç kadının bulunması için polis ve güvenlik güçlerinin yanı sıra 700 kişi seferber olmuş, ancak kadının cesedi 8 gün sonra bulunabilmişti.  

Soruşturma yapan polis, kadının en son görüldüğü balıkçı botunun yanındaki otomobilde kan izlerine ve genç kadının ayakkabılarına rastlamıştı. Yapılan araştırma otomobilin botta çalışan iki balıkçı tarafından kiralandığını göstermiş, ancak bot limandan ayrılarak Danimarka’ya ait Grönland Adası’na doğru yol almaya başlamıştı.

Polis özel timleri, helikopterlerle bota ulaştı ve kadını öldürdüğünden şüphelendiği Gröndlandlı 25 ve 30 yaşındaki iki balıkçıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan iki kişi de suçlamaları reddetti ve cinayetle ilişkileri olmadıklarını öne sürdü.

330 bin nüfuslu İzlanda’da cinayet vakası çok sık yaşanmıyor. Polisin yayımladığı istatistikler 2001 yılından bu yana yılda ortalama 2 kişinin cinayet sonucu öldürüldüğünü gösteriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘İstanbul’un siluetinin korunmamasından kim sorumlu?

SONRAKİ HABER

Ankara Dayanışma Akademisi ekonomik krizi tartıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...