29 Ocak 2017 07:06

Yolsuzluk yaptıkları belgelendi ama hala aynı görevdeler

Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yolsuzlukları müfettiş raporlarıyla belgelenen 10 yöneticinin hala aynı görevde olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Adana Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde "yolsuzluk yaptıkları" iddiasıyla 10 yönetici hakkında açılan idari soruşturma kapsamında her birine kınama cezası ve kamuya verdikleri 81 bin 268 TL zararı faiziyle bölüştürülerek ödenmesi yönünde karar verildi. İdari soruşturma neticesinde yolsuzluğa karıştıkları belirlenen ancak haklarında adli soruşturma açılmayan 10 kişi, hala aynı görevlerini sürdürüyor. 

YOLSUZLUK BELGELERLE KANITLANDI

Yolsuzluğa rağmen yöneticilerin görevlerinde kalmalarına tepki gösteren Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, sahte imzalarla faturaların oluşturduğunu ve yolsuzluğun hangi boyutta olduğu belgelerle gözler önüne serildiğini anlattı. Temizlik malzemesi faturalarının ucunun açık olduğunu ifade eden Karagöz, temizlik malzemelerinin akıbetinin bilinmediğini dile getirdi. Karagöz, "Okulların ihtiyacı için alındığı iddia edilen tüketim malzemelerinin okullara dağıtım çizelgelerinde yeterli açıklıkta miktar ve adetlerinin belirtilmediği raporda görüldü. Yolsuzluk belgelerle kanıtlandı" dedi.

'YOLSUZLUĞA GÖZ YUMMAYANLAR DA CEZALANDIRILDI'

Bu yolsuzluktan Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sorumluğu olduğunu söyleyen Karagöz, Adana Valiliği'ni göreve çağırdıklarını belirterek, "Bu yolsuzluklarla ilgili başkada dosyalar var, ileriki süreçlerde bunu kamuoyuna paylaşacağız. Yolsuzluk yapıldığı kesin ama soruşturma açılırken, devletin kaynaklarının heba edilmesine göz yumanlar ile yummayanların aynı şekilde cezalandırılması ve hatta bu yolsuzluğu ortaya çıkaran arkadaşlarımızın mobbinge maruz kaldığını da biliyoruz. Bu yolsuzluğun ortaya çıkarılmasında çabası olan ancak soruşturma bütünlüğü içerisinde konuya suçluymuş gibi dahil edilen ve suçunun subüta erdiği hakkında hüküm verilen memurlarda vardır. Açılacak olan adli soruşturmada bu hassasiyetlerin göz önünde bulundurulması hem kişilerin itibari ve masumiyeti hem de kamunun yüksek çıkarı açısından son derece önemlidir" dedi.

'YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSINLAR'

Karagöz, "Bizler bu kaynakların okullara ve öğrencilere harcanmasını istiyoruz. Konuyla ilgili idari soruşturma tamamlandı ancak bu konu ile ilgili adli soruşturma açılmadı. Bu kişiler kamuyu zarara uğrattıkları için haklarında zimmet çıkarılmıştır. Zimmet çıkarılmışsa bu kişiler hakkında devlet memurluğu ile ilişkileri kesilip, yargı önüne çıkarılması gerekir" şeklinde talepte bulundu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Uçak mürettebatı da ABD’ye giremedi

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Evrim Teorisi eskimiş ve çürümüş bir teori

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...