29 Ocak 2017 05:50

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen gözaltına alındı

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ankara'da gözaltına alındı.

Paylaş

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı ve Diyarbakır'a getirildi.

Bilgen, partisinin İstanbul Beykoz ilçesinde düzenleyeceği halk toplantısına katılmak üzere gittiği havalimanında gözaltına alındı. Diyarbakır Savcısı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bilgen, uçakla Diyarbakır'a getirildi. Bilgen, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzerine Diyarbakır Adliyesi'ne götürülecek.

Bilgen'in, HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) 6-8 Ekim Kobanê eylemlerine ilişkin aldığı karar ve bu eylemlere ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP GENEL MERKEZİ'NDEN TEPKİ

HDP Genel Merkezi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. HDP'nin, Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Parti Sözcümüz Ayhan Bilgen, Ankara'da gözaltına alınarak Diyarbakır'a götürülmektedir. Bu hukuksuzluklara alışmıyoruz, kabul etmiyoruz! Hukuksuzca gözaltına alınan Parti Sözcümüz Ayhan Bilgen derhal serbest bırakılmalıdır.”

Cuma gününden bu yana HDP'li Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş ve Altan Tan gözaltına alınıp adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Hayır'a dair her şey Hayır TV'de yayınlanacak

SONRAKİ HABER

İzmir'de 267 Sanıklı ‘FETÖ’ davası yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa