29 Ocak 2017 05:51

'Hayır'a dair her şey Hayır TV'de yayınlanacak

Geçtiğimiz günlerde çağrı yaparak ilk buluşmasını gerçekleştiren Hayır TV, referandum sürecinde “Hayır”a dair her şeyi yayınlayacak

Paylaş

Gezi eylemleri sırasında kurulan Çapul TV yerini, “başkanlık sistemi”ni de içeren Anayasa değişikliği referandumunda Hayır TV’ye bıraktı. Geçtiğimiz günlerde açık çağrı yaparak ilk buluşmasını gerçekleştiren Hayır TV, sosyal medya üzerinden yayınını gerçekleştirecek. Twitter ve Facebook üzerinden "Hayır"a dair her şeyin yayınlanacağı ve aynı zamanda canlı yayınların da olacağı Hayır TV’nin iletişim kanalları ise önümüzdeki günlerde açılacak. 

Çapul TV’nin kuruluşunda yer alan Ali Ergin Demirhan, Hayır TV’nin bir ihtiyacı dile getirmekten kaynaklı ortaya çıktığını anlattı.

‘ÇAPUL TV İLE ORTAK DİLİ YAKAMIŞTIK’

Muhalif basın üzerindeki baskılara dikkat çeken Demirhan, “Ana akım medya zaten tamamen iktidarın elinde. Alternatif ve muhalif medya üzerinde baskılar var. Ama buna rağmen teslim alınamayan bir toplumsallaşmış medya da var. Bu da sosyal medya dediğimiz şey. Burada çok farklı kesimlerin ‘Hayır’ itirazını, bu sürece ilişkin itirazını dile getirdiğini görüyoruz” dedi. 

Çapul TV’de bir deneyim kazandıklarını belirten Demirhan, “Türkiye’nin çok farklı kesimleri bir mücadele içerisinde omuz omuza vererek, yan yana gelmişlerdi. Ortak bir dil tutturabilmişlerdi. Böyle bir deneyimimiz var. Bu deneyim de bugünün ihtiyacını dayatıyor” diye konuştu. 

‘HAYIR TV ALTERNATİF OLACAK’

Gerçek anlamda bir televizyon kurmadıklarını, sosyal medyada var olacaklarını anlatan Demirhan, çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Var olan üretimleri kullanacağız. Bunlar kısa videolar, evet kampanyasına verilen yanıtlar olabilir. Bugün bizzat yaşadıklarımıza dönük itirazlar olabilir. 'Hayır' diyenlere dönük belli bir yere odaklandığı bir şey. Bunları dile getirelim. Şimdi yine aynı kolektif mantıkla örgütleyelim istedik. Onun için çağrı yaptık." 

Önümüzdeki günlerde kampanya sürecini başlatacaklarını dile getiren Demirhan, Hayır TV’nin referandum sürecinde sosyal medya üzerinden alternatif bir medya kanalı olarak yayına devam edeceğini söyledi. Demirhan, kendilerine ulaşmak isteyenlerin Çapul TV’nin mevcut hesaplarından ulaşabileceğini belirtti.

‘SİZ YAPIN BİZ PAYLAŞALIM’

“İnsanlar yapsınlar biz paylaşalım diyoruz” diyen Demirhan, “Nisan ayında yapılacak olan referanduma ait bir 'Hayır'ı söylemiyoruz. Bu süreç itiraz edilmesi gereken bir süreçtir. Milletvekilleri hapiste, başkanlar hapiste. Rektörler atanmıyor, seçilmiş rektörlerin yerine başka birileri atanıyor. İnsanların tartışma yapması engellenen bir süreçteyiz. Demokratik bir süreç değil bu. Buna itirazımız var. Yaşadığımız şuan ekonomik sorunlar, halkın geçim sorunu, Suriye’de yaşananlar, Kürt sorununda yaşananlar... İnsanlara 'Ben çobanım siz de sürüsünüz' diye hitap edilmesi, itiraz edilmesi gereken bir durum söz konusu. Bunun kurumsallaşmasını isteyen, fiili diktatörlüğün kurumsallaşması isteniyor. Biz de buna 'Hayır' demek durumundayız" sözleriyle “Hayır”ın önemine dikkat çekti. 

‘ÇÖZÜM 'HAYIR’DA’

“Evet” denildiğinde olacakları da anlatan Demirhan, “Suriye’de bu halkın çıkarları ile ilgisi olmayan bir savaşta gençlerin ölmesine, yakılmasına, bu yağma düzenine 'Evet' demiş olacağız; hukuksuzluklara 'Evet' demiş olacağız. Her an kendi yol arkadaşlarını bile kişisel çıkarı için satabilen bir insanın bütün ülkeyi ele geçirmesine 'Evet' demiş olacağız. Eğer ülkeyi kurtarmak gibi bir derdimiz varsa çözüm 'Hayır'dan geçer” dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Başbakanı’nın Türkiye ziyareti İngiliz basınında

SONRAKİ HABER

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...