29 Ocak 2017 04:30

ABD'de Federal Mahkeme, Trump'ın yasağına 'dur' dedi

Federal Mahkeme, ABD Başkanı Trump'ın 7 ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnamesini askıya aldı.

Paylaş

ABD'de bir federal mahkeme, Donald Trump'ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya alarak, havalimanlarında gözaltına alınanların sınır dışı edilmemesine karar verdi.

New York federal mahkemesinde görülen duruşmada, Federal Hakim Ann Donnelly, sınırdışı kararının 'onarılmaz bir zarara' neden olabileceği gerekçesiyle ABD'ye girişlerine sınırlama getirilen ülkelerin vatandaşlarının geçici olarak ABD'de kalması yönünde karar aldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelişini askıya alan ve Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnamenin cuma günü yürürlüğe girmesinin ardından New York'ta John F. Kennedy Havalimanı'nda gözaltılar yaşanmıştı.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliğinden avukatlar gözaltına alınan Irak vatandaşlarının serbest bırakılması ve Trump'ın mültecilerin ve bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının ülkeye girişini engelleyen kararın durdurulması için dava açmıştı.

Trump'ın kararnamesi üzerine başta New York JFK Havalimanı'nda olmak üzere protesto gösterileri başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Trump’ın yasağı NBA’i de etkiledi

SONRAKİ HABER

AKP araştırması: Kadın ve Kürtlerin desteğinde azalma var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...