09 Haziran 2012 12:42

Erdoğan, Diyarbakır’ı unutamamış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP 4. İzmir Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Halkapınar Spor Salonu’ndaki kongrede konuşan Erdoğan, İzmir’de oluşturulmaya çalışan önyargıları tek tek ortadan kaldırdıklarını öne sürdü. CHP’nin İzmir’deki çalışmalarını eleştiren Erdoğan, BDP’ye de yine ağır yükle

Erdoğan, Diyarbakır’ı unutamamış
Paylaş

“Partimiz, şu anda 81 vilayetin 78’inde milletvekili çıkarmış durumda, sadece üç ilde milletvekilimiz yok” diyen Erdoğan, Türkiye’nin her bölgesine aynı ilgiyi gösterdiklerini söyledi.

YİNE HEDEF GÖSTERDİ

Partisinin Diyarbakır il kongresi öncesi halkın korkutulduğunu, kongreye katılımının engellenmek istendiğini iddia eden Erdoğan, “Bunun bir benzerini, 12 Haziran seçimlerinde Hakkari’de yaptılar. Korkutarak, milletin AK Parti ile kucaklaşmasını engellediler. Kim bunlar? PKK. Kim bunlar? BDP. Bunlara haddini bildirmek, demokrasiye ve özgürlüğe inanan insanların kararı diye düşünüyorum” dedi.

‘NORMALLEŞİYORUZ’

Türkiye’nin her alanda normalleşme süreci içinde olduğunu belirten Başbakan Erdoğan,  “İfade özgürlüğünün önünü açtık, hukuksuzluğa son verdik” dedi. Dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmadıklarını öne süren Erdoğan, “Her inanç grubuna eşit mesafedeyiz ve hepsi de bizim güvencimiz altındadır” dedi.
Ekonomi alanında oldukça yol kat ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Artık üreten, kazanan, yolsuzluklara prim vermeyen bir AK Parti iktidarı var” dedi. Hükümeti bu konuda eleştirenlere yüklenen Erdoğan, “Büyüyoruz be, büyüyoruz. Allah’ın izniyle 2023’e farklı hazırlanıyoruz” dedi. (İZMİR)


KONGREDE PROTESTO EDİLDİ

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında protesto edildi. Dinleyicilerin arasında oturan iki kadın öğrenci, paralı eğitimi protesto için pankart açmak istedi. Öğrencilere sert müdahale eden polis, ağızlarını kapayarak öğrencileri yaka paça salonun dışına çıkardı. Eylemcilerin gözaltına alındığı belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

AKP'li bakanlar 'kepenk' tepkisini de anlayamadı!

SONRAKİ HABER

Bir halk ana dilinde konuşsun, okuyup yazsın diye...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...