09 Haziran 2012 11:17

AKP'li bakanlar 'kepenk' tepkisini de anlayamadı!

Hakkari Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan AKP 4. Olağan Kongresi'ne katılan bakanlar, kendilerini protesto eden esnafın "baskı" sonucu kepenklerini kapattığını öne sürdü. AKP'li bakanların "Kürt olduklarından" söz etmeleri de dikkat çekti.AKP Hakkari İl Kongresi'ne katılmak için Hakkari

AKP'li bakanlar 'kepenk' tepkisini de anlayamadı!
Paylaş


AKP Hakkari İl Kongresi'ne katılmak için Hakkari'ye gelen AKP'li bakanlar Mehdi Eker, Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz kepenkli protesto ile karşı karşıya kaldı. Kepenklerin tamamen kapalı olduğu kentte kongreye katılım olmazken, salonun boş kalmaması için AKP'liler Şemdinli ve Derecik'ten korucuları getirdi. Yoğun polis önlemi altında yapılan kongrede ilk olarak konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kürt olduğunu vurgulayarak, "Buraya geldik diye esnafa zorla kepenk kapattırdılar. Bugün arkadaşlarının ekmeğine mani oldular. Bunlar özgürlük derdinde değiller. Bunlarda eğer 'ileri demokrasi' anlayışı olsaydı bunu yapmazlardı" dedi. Şimşek'in, köyleri devlet tarafından yakılanlara verilen tazminatları da bir lütuf sayması dikkat çekti.

Esnafın protestosundan rahatsız olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da kepenk kapatma eylemine değindi. Son 3 yıl içerisinde yaklaşık 8 bin BDP'linin tutuklanmasını görmezden gelen Yılmaz, "Gerekçesi ne olursa hiç kimsenin kimseye baskı yapmaya hakkı yoktur" demesi dikkat çekti. Son olarak konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, Kürt sorunu başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda hükümetin yeni projelerinin olduğunu savunarak, "Ben de Kürdüm, Diyarbakırlıyım" sözleri ile partilerinin herkese eşit mesafede yaklaştığını savundu. Roboski katliamında açıklama yapmaktan kaçınan Eker'in, "Geçmişte yapılan hataları biz düzeltiyoruz. Yaraları biz sarıyoruz. Geçmişte olanlara artık izin vermeyeceğiz" demesi dikkat çekti.

Ardından yapılan oylamada kongrenin 412 delegesinden 237 delegenin oyunu alan eski İl Başkanı Av. A. Mecit Tarhan yeniden AKP Hakkari İl Başkanı seçildi.

Kongrenin ardından bakanlar yoğun önlemler altında helikopterle kentten ayrıldı. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Madımak yürüyüşüne çağrı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Diyarbakır’ı unutamamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa