29 Ocak 2017 00:22

Ceylanpınar davasında çelişkili ifadeler

Ceylanpınar'da öldürülen polislerin arkadaşları, çelişkili ifadeleriyle kafalarda soru işaretleri uyandırdı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015’de kaldıkları evlerinde öldürülen polisler Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar davasında ifade veren polislerin ifadeleri çelişti. Öldürülen polislerden Okan Acar’ın arkadaşı Polis E.G, TEM’de verdiği ifadesinde olayı 10.05’te öğrendiğini söyledi. E.G’nin ev arkadaşı M. D. ise olayı E.G’den 8.40’ta öğrendiğini belirtti. Son olarak mahkemeye de ifade veren E.G. ise bu seferki ifadesinde ev arkadaşı M.D’den hiç bahsetmedi.

Ceylanpınar’da iki polisin kaldığı evde başlarından vurularak öldürüldüğü 22 Temmuz 2015’den sonra AKP Hükümeti çözüm sürecini bitirdi. Ardından operasyonların başlaması nedeniyle çatışmalar da yaşandı. Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesiyle ilgili davanın dördüncü duruşması 12 Ocak’ta  görüldü. 7 sanıktan Murat Abir, Lütfi Abir ve DBP Ceylanpınar İlçe Yöneticisi Ömer Kılıç tahliye edilirken, 4 sanığın tutukluklarına devam kararı verildi. Mahkeme, cinayetten bir gün önce öldürülen polislerden Okan Acar’la beraber olan  polisler  E.G. ve M.D’nin ifadesine başvurdu. E.G’nin ev arkadaşı olan M.D. 18 Ocak’taki mahkemeye verdiği ifadesinde, olayı E.G’den sabah saat 8.40’ta öğrendiğini söyleyerek, “Bizim mesaimizin 9.00’da başlaması gerekiyorken, ev arkadaşım Polis Memuru E.G. o sabah saat 8.40 civarlarında telaşlı bir şekilde evin içinde koşuşturmaya başladı, ne olduğunu kendisine sorduğumda rahmetli Okan ve Feyyaz’ın intihar ettiğini söyledi” diye konuştu.

EV ARKADAŞINDAN BAHSETMEDİ

E.G. ise 2 Ocak’taki mahkemedeki ifadesinde ev arkadaşı M.G’den hiç bahsetmedi. Ev arkadaşı olarak 3. bir polisin ismini verdi. E.G’nin 25 Temmuz 2015 tarihinde de ifadesine başvurulmuştu. E.G. TEM’de verdiği ifadesinde, 22 Temmuz günü saat 10.05’de bir arkadaşının kendisini arayarak “Okan’ların oraya gel” dediğini, evinin önünde beklerken, binanın altında bulunan bakkalın 2 polisin intihar ettiğini söylediğini belirtmişti. E.G. daha sonra olay yerine gittiğini söylemişti. E.G. TEM’deki ve mahkemedeki ifadelerinde, olayı E.G’den öğrendiğini belirten ev arkadaşı M.D’den hiç bahsetmemesi dikkat çekti.    

İHBAR ASILSIZDI

Davada, 7 sanığın tutuklanmasına neden olan ihbar asılsız çıkmıştı. İhbarı yaptığı ileri sürülen T.B. mahkemedeki ifadesinde, “Kimlik bilgilerim kullanılarak benim adıma 10 adet hat çıkarılmış, söz konusu numarayı ben kullanmadım. Söz konusu ihbarı da ben yapmadım” demişti. Ayrıca cinayetin soruşturmasını yapan 19 polis ve kovuşturma aşamasındaki ilk hakim, 15 Temmuz sonrasından meslekten uzaklaştırılmıştı. Mahalleden ifadesi alınan bir tanık ölen iki polisin o akşam eve 2 arkadaşlarıyla birlikte geldiğini söylemişti.

ÖNCEKİ HABER

Müfredat değişikliğine velilerden tepki

SONRAKİ HABER

‘Bu kış vakti borç içinde işsiz kaldım’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...