09 Haziran 2012 11:10

Madımak yürüyüşüne çağrı

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, 35 aydın ve sanatçının yakılarak katledildiği Madımak Katliamı’nın 19’uncu yıldönümünde duyarlı her kesimi, Madımak Oteli’ne yapacakları yürüyüşe katılmaya çağırdı.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri,

Madımak yürüyüşüne çağrı
Paylaş

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, 35 aydın ve sanatçının yakılarak katledildiği Madımak Katliamı’nın 19’uncu yıldönümünde duyarlı her kesimi, Madımak Oteli’ne yapacakları yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, 2 Temmuz 1993’de yaşanan Madımak Katliamı’nın 19’uncu yıldönümü anmasına ilişkin İHD İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. HDK üyesi Gencay Gürsoy, sanatçı Pınar Aydınlar, Grup Munzur üyeleri ve çok sayıda kurum çalışanı PSAKD üyelerine destek verdi. PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti mahkemesinin Madımak Katliamı’na ilişkin 13 Mart’ta vermiş olduğu “zaman aşımı” kararını tanımadıklarını, bu kararın AKP Hükümeti’nin ortaya koyduğu inkâr, nefret ve şiddet siyasetinden beslenen bir karar olduğuna vurgu yaptı. “Madımak utanç müzesi olana kadar haklı ve meşru mücadelemizi yürüteceğiz” diyen Bülbül, “Bunu için 2 Temmuz günü Madımak’taki buluşmaya tüm dostlarımızı davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

HDK KATILACAK

Sanatçı Pınar Aydınlar ise, “Madımak Katliamı davası zaman aşımı uğradı deniliyor; biz bu dava bitti demeden bitemez. Davanın takipçisi ve savunucu olacağız. Duyarlı herkes yürüyüşümüze katılmalı. Bu dava sadece Alevilerin, yaşamını yitirenlerin davası değil, insan haklarını savunan herkesin davasıdır” diye konuştu. HDK Üyesi Gençay Gürsoy da, “Madımak davası yargının zulmün aracı olduğunun göstergesi ve ispatıdır. HDK olarak bu davada yürüyeceklerin yanında ve destekleyicileri olacağız” dedi. (İstanbulDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Roboskîliler: Adalet hızlansın!

SONRAKİ HABER

AKP'li bakanlar 'kepenk' tepkisini de anlayamadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...