09 Haziran 2012 11:08

Roboskîliler: Adalet hızlansın!

ROBOSKÎ katliamında yaşamını yitiren 34 yurttaşın aileleri Diyarbakır Adliyesine gelerek katliama ilişkin yürütülen soruşturmanın yavaş yapılmasından dolayı suç duyurusunda bulundu. Aileler ve avukatlardan oluşan bir heyet Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Karacan ile de görüşerek soruşturmanın hızlandırılmasını istedi.

Roboskîliler: Adalet hızlansın!
Paylaş

Roboskî'de katledilen 34 kişinin ailelerinden oluşan 62 Roboskîli, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde otobüsten inerek çocuklarının resimleriyle Diyarbakır Adliyesine yürüdü. Şehir girişinde Barış Anneleri ve BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından karşılanan 62 Roboskîli adliye girişi sırasında üzerleri tek tek aranarak adliye binasına girdi. Giriş sırasında çocuğunun resmini ve kravatını havaya kaldıran Hamza Encü’nün annesi Kadriye Encü, “Eğer ölen 33 köpek olsaydı şimdiye kadar failleri bulunurdu ama bizim çocuklarımızın failleri bulunmadı” dedi. Erkan Encü’nün (13) annesi Felek Encü ise öğrencilerin karnelerini aldıklarını hatırlatarak, “Bütün herkesin çocukları evlerine karneleriyle döndüler ama bizim çocuklarımız dönmedi. Erdoğan’ın çocuğu olsaydı bu şekilde acaba aynı şekilde davranacak mıydı?​” diye sordu.

Diyarbakır Adliyesine girerek Baro odasına geçen aileler burada aralarında Bölge Baro Başkanlarının da bulunduğu heyetle birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Karacan ile görüştükten sonra suç duyusunda bulunarak, soruşturmanın ilerletilmesi talebinde bulundu. Görüşmenin ardından adliye kapısında aileler ve avukatlar açıklama yaptı.

CHP’DEN KOMİSYON BAŞKANINA TEPKİ

Diğer yandan Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Roboskî Katliamı’na ilişkin Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığından gönderilen belgeleri odasına “kilitleyerek” Gürcistan’a gitti. Komisyon Başkanı Üstün’ün tavrına sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Roboskî ile ilgili sürecin şeffaf yürümediğini, buna komisyonun da dahil olduğunu söyledi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise yaptığı açıklamada, “Gece dahi olsa belgeler geldiği anda derhal toplantı yapılması konusunda mutabakat oluşturmuştuk” dedi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AYÖP: Sabrımız taştı!

SONRAKİ HABER

Madımak yürüyüşüne çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...