09 Haziran 2012 11:02

AYÖP: Sabrımız taştı!

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), yapılmayan öğretmen atamalarını protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binası önünde eylem yaptı. Bakan Ömer Dinçer’in “40 bin atama yapacağız” sözüne karşılık, AYÖP üyeleri, 300 bin öğretmenin daha atama beklediğini 40 bin rakamın

AYÖP: Sabrımız taştı!
Paylaş

‘40 BİN ATAMA İMAM HATİPLİLERE Mİ’

AYÖP’ün Diyarbakır ve Zonguldak’tan katılan öğretmenlerle gerçekleştirdiği eylemde “Bakan değil gören istiyoruz”, “55 bin gerçekti hayal mi oldu?​”, “40 bin yetmez bu çile bitmez”, “Bakan şov yapma atama yap” sloganları atıldı. Güvenpark’ta toplanıp, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne yürüyen öğretmenler adına konuşan Canan Kılıç, ne olduğunu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bile anlamadığı ve tam olarak bilmediği 4+4+4 eğitim sistemi ile seçmeli derslere hiçbir formasyonu olmayan, öğretmenlik eğitimi bile almamış imam hatiplilerin de öğretmen yapılmak istendiğini söyledi. Kılıç, 2010’da seçimlerde sözü verilen 55 binlik atamanın bile gerçekleştirilmediğini, sözlerin tutulmadığını vurgulayarak, “O dönemden bu zamana kadar sadece 27 bin öğretmen alımı yapılmıştır” dedi.

‘DİNÇER BOMBAYLA KARŞILAYACAK’

AYÖP Ankara Temsilcisi Hasan Basri Ekici ise, Bakan Ömer Dinçer’i son kez uyardıklarını, Dinçer’in ateşle oynadığını söyledi. 2008 yılından bu yana ataması yapılmayan 32 öğretmenin intihar ettiğini belirten Ekici, “Bir arkadaşımız mesleğinin simgesi sayılan kravatla kendini asarak hayatına son verdi. Artık sabrımız taştı. Ağustosta tüm Türkiye’nin her yerinden gelecek olan öğretmenlerle yapacağımız eylemde Dinçer bizi kucağında bombayla karşılayacak. Bu saatten sonra ya intihar edeceğiz ya da işsiz ve güvencesiz yaşayacağız” dedi.

AYÖP İletişim Sorumlusu Ramazan Hakan İnan da bakanlıktan sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirip, atama yapıldığı açıklamasına atıf yaparak, “Ağustosta söylenen 40 bin atamanın ise 12 bininin yeni atama olduğunu” ifade etti. Öğretmenler atamaları yapılana kadar mücadeleyi sürdürme sözüyle eylemlerine son verdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soda Kromsan grevine destek büyüyor

SONRAKİ HABER

Roboskîliler: Adalet hızlansın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...