28 Ocak 2017 12:31

İhraç edilen meslektaşları için eylem yaptılar

İzmir’de KESK Şubeler Platformu üyeleri yaptıkları eylemde KHK ile ihraç edilen ve açığa alınan memurların görevlerine iade edilmesini talep etti.

Paylaş

İzmir'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu üyeleri, açığa alınan ve mesleklerinden ihraç edilen memurların görevlerine iade edilmesini istedi. Yaşananları protesto eden memurlar, basın açıklamasından sonra oturma eylemi yaptı.

İzmir'de KESK'e bağlı sendikalara üye olan memurlar, Karşıyaka Vapur İskelesi karşısında (KHK) kanun hükmünde kararnamelerle mesleklerinden ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için biraraya geldi. Ppankart açıp slogan atan memurlar adına Savaş Candemir basın açıklaması yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinden sonra baskı ve sindirme politikalarının arttığını söyleyen Savaş Candemir, şöyle dedi: "OHAL kapsamında sendikamız üyesi 2 bin 522 kamu emekçisi memuriyetten çıkarılmıştır. İhraç edilen arkadaşlarımızın, darbe girişimiyle nasıl bağlarının olduğuna dair en ufak bir delil olmadığı gibi, iktidarın böyle bir iddiası da yoktur. 2016 yılı itibariyle, sosyal medya paylaşımları ve Cuhurbaşkanına hakaret iddiasıyla 78 arkadaşımız açığa alındı. Fiili, meşru ve hukuki mücadelemizi her ne pahasına olursa olsun yükselteceğiz." 

Basın açıklamasından sonra protestoya katılanlar, oturma eylemi de yaptı. Grup protestodan sonra dağıldı. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İnanış Ezgileri, Anadolu kültürüne vurgu yapacak

SONRAKİ HABER

Antalyalı kadınlar spordaki cinsiyetçi dile karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...