28 Ocak 2017 12:18

İnanış Ezgileri, Anadolu kültürüne vurgu yapacak

Anadolu’nun kültürel çeşitliliğine vurgu yapmayı amaçlayan 'İnanış Ezgileri Anadolu İnançları Projesi', 30 Ocak akşamı sahne alacak.

Paylaş

Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden beslenen inanç ezgilerini, dans ve mitolojik hikayelerle harmanlayan İnanış Ezgileri müzik grubu, doğu ve batı kökenli enstrümanlar aracılığıyla, yüzyıllardır uyum içinde var olan Anadolu’nun kültürel çeşitliliğine vurgu yapmayı amaçlayarak 30 Ocak’ta Kadıköy’de sahne alacak.

Bağlama, cura, ney, kanun, tambur, erbane gibi geleneksel sazların yanı sıra piyano, keman, çello, viyola, kontrbas, akustik gitar gibi batı sazlarının yer aldığı grup 25 kişiden oluşuyor.

ŞAMAN DANSI, SEMA, SEMAH İLAHİLER

İnanış Ezgileri Anadolu İnançları Projesi, 30 Ocak Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Etkinlikte Anadolu’nun binlerce yıllık inançları olan Alevi, Êzidî, Ermeni, Rum, Seferad Yahudileri, Sufi, Süryani ve Kürt ilahileri icra edilecek. Ayrıca şaman dansı, sema, semah olmak üzere 3 bölümde dans gösterisi olacak. Eser icraları dışında Anadolu’da yaşamış ve eserleri icra edilen inançlara ve kültürlere ait çeşitli metinlerle bu inançların anlatıları da gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denize atlayan karacayı balıkçılar kurtardı

SONRAKİ HABER

İhraç edilen meslektaşları için eylem yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa