28 Ocak 2017 11:44

Denize atlayan karacayı balıkçılar kurtardı

Hatay‘da köpeklerden kaçarken denize atlayan yavru karacayı balıkçılar kurtardı.

Paylaş

Hatay'ın Arsuz ilçesinde köpeklerden kaçarken denize atlayan 1 yaşındaki karacayı balıkçılar kurtardı. Balıkçıların bir haftadır baktığı karaca, doğal yaşama tekrar alışması için Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Arsuz ilçesinde geçen hafta köpeklerin kovaladığı karacanın denize atladığını gören balıkçılar, karacayı denizden çıkartarak konteynere alarak bir hafta süreyle baktı. Balıkçılar, İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara'yı arayıp karacanın doğaya bırakılması için yardım istedi. 

Nermin Yıldırım Kara da Dörtyol Milli Parklar Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Arsuz'a geldi. Karacanın insanlara alıştığını ve iyileştiğini gören Kara, "Geçtiğimiz hafta aşırı yağışlar nedeniyle sel ve fırtınadan dolayı karaca buralara kadar gelmiş. Köpeklerde kovalamış. Çalışanlar denizden çıkarttıklarında durumu iyi değilmiş. Şimdi insana da alıştı elden besleniyor, kaçmıyor. Doğal hayatına bırakmak için yetkililere bilgi verdik teslim edeceğiz" dedi.

Dörtyol Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerinden Erdi Tombala; "Karaca 1 yaşında ve ve erkek. Doğal hayata bırakmak için adaptasyonu için Samandağ Batıayaz'daki doğal ortamımız var. Oraya teslim edeceğiz. Daha sonra geldiği bölgeye göre ailesine yakın doğal ortamına bırakmayı planlıyoruz" diye konuştu. (Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TV10 çalışanları 17'inci haftada haykırıyor: Susturamazsınız

SONRAKİ HABER

İnanış Ezgileri, Anadolu kültürüne vurgu yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...