28 Ocak 2017 11:24

TV10 çalışanları 17'inci haftada haykırıyor: Susturamazsınız

KHK ile kapatılan TV10'un çalışanları, televziyonlarının açılması talebiyle 17'inci kez Galatasaray Meydanında bir araya geldiler.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV 10 çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle Galatasaray Meydanı'nda 17'inci kez bir araya gelerek açıklama yaptı. “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde "Zorunlu din dersine hayır", "Barış gelsin gözyaşı dinsin" ve "TV10 susturulamaz" dövizleri taşındı. Açıklamaya Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı.

'YARIN DA ADALET ZALİMLERE GEREK'

İlk olarak sözü Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaşı aldı. Odabaşı, "Bütün renkleri bir arada tutan alevilerin sesi, hakların sesi, ezilenlerin sesi olan TV 10 televizyonumuz karartıldı. Biz biliyoruz ki televizyonumuz karartılabilir ama bizim yüreklerimiz de, gönlümüz de açık. Bizler bu ülkede demokrasiden barıştan adaletten hakikatten asla vazgeçmedik." diye konuştu. "Bugün adaletin lazım olduğu gibi yarın da bu zalimlere lazım olacağını anlatmak için buradayız" diyen Odabaşı, "Bizler kerbeladan bugüne nerede mazlumlar, nerede ezilenler varsa bütün ezilen halklarla demokrasi için, eşitlik için, inançlarımız için mücadele ettik. Zalimin karşısında olduk. Bugün gazetelerimiz, televizyonlarımız, radyolarımız, aydınlarımız, gazetecilerimiz barıştan yana olan herkes susturulmaya çalışılıyor. Demokrasi nerede varsa orada barış olur. Darda, zorda kalanlarla TV 10 açılana kadar Galatasaray meydanında olmaya devam edeceğiz. Bütün ötekilerin sesi olmaya devam edeceğiz." dedi.

'DİRENCİMİZLE BUGÜN BURADAYIZ'

Daha sonra söz alan alevi piri Mehmet Karabulut, "Bu topraklarda farklı renklerin barış içinde yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Direncimizle bugün buradayız. Sesimiz soluğumuz bir oldu. TV 10 açılana kadar mücadele edeceğiz. Birliğimiz daim olsun" dedi. Açıklama, Karabulut'un okuduğu gulbeng ve Mert Kısa'nın okuduğu deyiş ile sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar 'hayır' diyor

SONRAKİ HABER

Denize atlayan karacayı balıkçılar kurtardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa