28 Ocak 2017 10:03

Konak Belediyesinde TİS yüzde 24 zamla bitti

Konak Belediyesi’ne ait Merbel Şirketi ile burada örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube arasında yürütülen TİS sonuçlandı.

Paylaş

Konak Belediyesi’ne ait Merbel Şirketi ile bu şirkette örgütlü olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube arasında yürütülen toplu iş sözleşmeleri, atılan imzalarla sonuçlandı.

Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve sendika temsilcileri katıldı.

SÖZLEŞMEDE 'KİRALIK İŞÇİLİK UYGULANMAYACAK' MADDESİ

Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketinde görev yapan 628 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, atılan imzalarla yürürlüğe girdi. Sözleşmeye göre alınan ilave tediye ücretleri ile birlikte maaşlarda ortalama yüzde 24 artış sağlandı. Ayrıca sözleşmeye kiralık işçiliğin uygulanmaması noktasında bir madde eklendi. Ayrıca yeni sözleşmeye göre işçiler bundan sonra banka promosyonları da alacak.

'TÜRKİYE’NİN 'HAYIR'LARA İHTİYACI VAR'

Sözleşme sürecini sorunsuz noktaladıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni sözleşmenin herkese ‘Hayırlar’ getirmesini temenni etti. Başkan Pekdaş, “Hem Konak halkına, hem çalışanlarımıza, hem şirketimize, hem de belediyemize hayırlı olsun. Çünkü Türkiye’nin bu ‘Hayır’lara ihtiyacı var. Bu atılan imzalar da hayırlı işler için, gelecek güzel günler için bir başlangıç olsun. Türkiye artık aydınlık günler görsün. Bugünlerde birbirimize cesaret vermeye ve umudu çoğaltmaya ihtiyacımız var” dedi.

'DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI'

İmzalanan TİS’i değerlendiren Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara “Sözleşme, Türkiye’nin içinde bulunduğu bir dönemde işçi sınıfı açısından bir umut olmuştur. Bu anlaşma diğer belediyelerde tıkanan TİS süreclerinin açılmasında örnek olmalı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediye tabelasının fotoğrafını çekmeye ‘keşif’ tutuklaması

SONRAKİ HABER

'Karda kışta kayıpların akıbetini sormaya devam edeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...