28 Ocak 2017 08:50

İzmir Barosu referandumda ‘hayır’ diyecek

İzmir Barosu’nun ve Türkiye Barolar Birliği'nin birlikte düzenlediği Anayasa değişikliği ile ilgili çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı.

Paylaş

İzmir Barosu’nun Türkiye Barolar Birliği ile birlikte Anayasa değişikliği konusunda 21 Ocak’ta düzenlediği çalıştayın sonuç bildirgesi açıklandı.

Bildirgede, getirilmek istenen Anayasa değişikliklerinin, doğuracakları sonuçlar itibarıyla Türkiye Cumhuriyetinde rejim değişikliğini doğuracak yeni bir Anayasa hükmünde olduğu belirtildi.

İzmir Barosu Başkanlığı tarafından açıklanan bildirgede, TBMM’de vekillerin yapamadığını asillerin yapacağı ifade edilerek, “Ülkemiz için telafisi çok zor sonuçlar doğuracak olan bu Anayasa değişikliğine milletin kendisi ‘hayır’ diyecektir” denildi.

Bu mücadelede Türkiye Barolar Birliği, Barolar ve Avukatların öncülük görevi üstleneceğinin ifade edildiği açıklamada, “Mesele Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasi meselesidir. Oysa Anayasa değişikliği teklifini dayatanların tek amacı, şahsi emellerini yasalaştırmak olup, içinde halk yoktur” denildi.

Bildirgede, “Cumhurbaşkanı elbette bir siyasi partinin aday göstermesiyle seçilebilir. Ancak seçildikten sonra, devleti ve milletin bütününü temsil edebilmek için tarafsız olmak zorundadır. Getirilen Anayasa Değişikliği teklifi, Türkiye'yi kimin nasıl yöneteceğini düzenlemekten öte, adeta Türkiye'nin tapusunun kime ait olacağı meselesine dönüşmektedir” görüşlerine yer verildi.

Bildirgede, “Cumhuriyet için, parlamenter sistemin devamı için, laik Türkiye için, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı için, İzmir Barosu referandumda, ‘Hayır’ diyecektir” denildi.(İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Eski nişanlısını tabancayla öldürüp intihar etti

SONRAKİ HABER

Mahkeme: Çevreyi korumak devletin ve vatandaşların ödevidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...