28 Ocak 2017 08:31

CHP'li Gürsel Tekin: AKP'de yüzde 5'lik 'Hayırcı' kesim var

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP içinde yüzde 5 oranında gizli 'Hayır' oyu verecek kişi bulunduğunu öne sürdü.

Paylaş

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin Bolu İl Başkanlığı ziyaret etti. Burada konuşan Tekin, anayasa referandumu sürecine değinerek şunları söyledi:

"AK Parti'nin çok ciddi şekilde bu süreçle ilgili 'Hayır' vereceğini biliyorum. Şuna emin olun yüzde 5 gizli 'Hayırcılar' var. 'Neden' diyeceksiniz? Bu kadar baskının olduğu yerde insanların kendisini açık etmesi mümkün değildir. Ben Milliyetçi Hareket'in özellikle Ülkücü Hareket'in çok ciddi çabasını görüyorum. Gittiğim illerde de onu görüyorum. Bu sadece ülkücülerin, milliyetçilerin, CHP'lilerin değil herkesin sorunu. Ben AK Parti'li kardeşlerimizin de büyük ağırlıklı olarak bu sorunlu anayasaya 'Hayır' diyeceğini çok iyi biliyorum. Bu iktidarın telaşı biraz da o." 

ERDOĞAN'IN 'MÜTEAHHİT YOLSUZLUĞU' AÇIKLAMASINA DESTEK VERDİ

Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehircilik Şurası’nda müteahhitlerin kot farkı üzerinden yolsuzluk yaptığına ilişkin açıklamalarına destek verdi. Tekin, şöyle konuştu:

"Osmanlı'nın başkenti Bursa'nın ortasına hançer gibi binalar yaptılar. Bütün itirazlarımıza rağmen derdimizi kimseye anlatamadık. Bunlar yapıldı ve sayın Cumhurbaşkanı çıktı ve 'Bunlar ihanettir' dedi. Gerçekten ihanettir. Ben sayın cumhurbaşkanına çağrıda bulunmak istiyorum. Biz CHP olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Şehirlerimizi kimler katlettiyse, kimler mahvettiyse, kot farklarını kimler kullandıysa gelin bir soruşturma açın her türlü desteği vermeye hazırız." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım yine ilginç açıklamalarda bulundu

SONRAKİ HABER

CHP'li Emir'den 'Şehir Hastaneleri'ne dair soru önergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...