28 Ocak 2017 03:30

Afyon'da öğrencilere ödev yerine 'Haydi camiye' etkinliği

Afyonkarahisar’da Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde öğrenciler için ödev vermek yerine “Haydi Namaza” etkinliği düzenledi.

Paylaş

Afyonkarahisar’da Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü “Haydi Namaza” etkinliği düzenledi. Çocukların din öğretmenlerince teşvik edilmesini isteyen müftülük, çocukların camiye gidip gitmediğini imza karşılığında kontrol edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmesi yerine sosyal faaliyetlere yönlendirilmesi uyarısının ardından Afyonkarahisar’da müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü el ele vererek “Haydi Namaza” etkinliği düzenlediği iddia ediliyor.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; etkinlik kapsamında tüm çocuklar tatil boyunca her gün namaza götürüldüğü ve çocukların din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri tarafından teşvik edilmesi sitediğin belirtiliyor. Haberde ayrıca, müftülük, çocukların tatilde camiye gidip gitmediğini imza karşılığında kontrol edeceği ifade ediliyor.

NAMAZ TAKİP ÇİZELGESİ

Müftülük kent genelinde görev yapan “din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri marifetiyle söz konusu yaş grubuna giren öğrencilere duyurulması”nı talep ederken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar tüm okullara gönderdiği yazıda öğretmenlerin kampanyayı teşvik etmesi talimatını verdi. 4 Şubat’ta Merkez Uydukent Selçuklu Camisi’nde kampanyanın finalini yapmayı planlayan Müftülük, bu kapsamda her caminin çocuklara ödül temin etmesini ve her katılımcıya ödüller dağıtılması uyarısında bulunuldu. Müftülük ayrıca çocukların camiye gitmelerine ilişkin “Namaz Takip Çizelgesi” adındaki imza sirkülerinin çoğaltılarak dağıtılmasını Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden talep ederken, öğrencilerin cemaat ile katıldıkları her namazın ardından cami görevlilerinin imzalayacağı bu belgelerle takip edilmesini istedi.

ERKEKLER 3, KIZLAR 2 VAKİT

Afyon Müftüsü Şükrü Kabukçu, 7-15 yaş arası çocukların ara tatilde namaza alıştırılması için 3 Şubat’a kadar camilere yönlendirmesini il Milli Eğitim Müdürlüğü’nden talep etti. “Haydi Namaza” kampanyası kapsamında sabah namazından başlayarak erkek çocukların en az 3, kızların da en az 2 vakit cami cemaatiyle namaz kılması planlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TRT ‘evet’çi oldu

SONRAKİ HABER

John Hurt hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...