27 Ocak 2017 22:57

Beştaş ve Kaya’nın gözaltına alınmasına tepki

HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hüda Kaya’nın gözaltına alınmasına sosyal medyada tepki yağdı

Paylaş

HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hüda Kaya’nın gözaltına alınmasına sosyal medyada tepki yağdı. Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda sosyal medya kullanıcısı gözaltılara karşı hükümete tepki gösterdi.

HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “AKP iktidarı referandum çalışmalarını sürdürüyor. Gözaltındaki vekillerimiz Hüda Kaya ve Meral Danış Beştaş derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

HDP Kadın Meclisi ise “HDP Kadın Meclisi tepki gösterdi. Twitter üzerinden yapılan açıklamada " Adana vekilimiz Meral Danış Beştaş gözaltına alındı. Kadın iradesine, 'HAYIR' diyen sesine saldırılar bizi yıldıramaz" ifadelerini kullandı.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ise, “Muktedirler değişti ama mağdurlar değil. Hüda Kaya ve Meral Danış Beştaş vekilimizdir, hukuksuzluklarınızla sonsuza kadar iktidar olamazsınız” dedi.

Mor Dayanışma gözaltıları "HDP Milletvekilleri Meral Danış Bektaş ve Hüda Kaya gözaltına alınıyor. Baskılarınız kadınları susturamaz, siyasetten silemez" diyerek eleştirdi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de Hüda Kaya’nın gözaltına alınması sonrası yaptığı açıklamada “Kredi notu ve El Bâb tepkisi azalır belki. Kenan Evren gibi anayasa referandumu yapanlar, 28 Şubatçılar gibi bin yıl iktidarda kalmayı mı düşünüyor? İktidar değişti, Hüda Kaya’nın kelepçesi değişmedi" demişti.

HDP Milletvekili Osman Baydemir ise "AKP'nin Referandum çalışması: Milletvekilleri gözaltında." diyerek Beştaş ve Kaya'nın fotoğrafını paylaştı.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da tepkilerini Meral Danış Beştaş ve Hüda Kaya’nın hükümeti ve başkanlık dayatmasını eleştiren açıklamalarının yer aldığı videoları paylaşarak gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çınarlı çocuklar zoru başardı

SONRAKİ HABER

Tiyatrocular ‘#Hayır’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...