28 Ocak 2017 00:25

Çınarlı çocuklar zoru başardı

Diyarbakır'da Ortaviran köyünde ilkokul öğrencileri kısıtlı imkanlarla kısa sürede wushu ve tekvandoda büyük başarılara imza attı.

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Ortaviran köyünde ilkokul öğrencileri kısıtlı imkanlarla kısa sürede wushu ve tekvandoda büyük başarılara imza attı. Ortaviran köyündeki çocuklar Diyarbakır’da gerçekleşen tekvando  ve wushu turnuvasında il birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğünü elde etti. Gönüllü olarak yıllardır  wushu ve tekvando  hocalığı yapan  Günay Yay zor koşullardan dolayı öğrencilerin dereceye girmelerinin neredeyse imkansız olduğunu ifade ederek, “Köydeki okulun yemekhanesinde, eski minderler ile salonda ısınma sorunu olmasına rağmen çalıştık. Okul öğretmenleriyle birlikte bu sıkıntıları giderdik ve bugün onların başarılarıyla biz de öğrenciler de mutlu oldu. Türlü sıkıntılar içerisinde bu başarıları elde eden öğrencilerim, Türkiye Şampiyonasına katılacaklar. Ancak sıkıntılarımız devam etmekte, bunun için herkesten destek bekliyoruz” diye konuştu. 

YILLARDIR GÖNÜLLÜ OLARAK YAPIYOR

Günay Yay, 2007’den beri Sur, Bağlar gibi ilçelerde gönüllü olarak bu işi yaptığını belirterek “Ben ilk spora başladığımda maddi sıkıntılardan dolayı uzun süre spor yapamadım. Bu sıkıntıyı ben yaşadım başkaları yaşamasın diye elimden gelen her şeyi yapacağıma dair kendime söz verdim. Birçok yerde gönüllü olarak girişimlerim oldu” dedi. Yay, Ortaviran köyüne ise bir öğretmen arkadaşının teklifi üzerine gittiğini belirterek, “Köydeki çocukların, merkezdeki çocuklar gibi alternatifleri yok, derslerden sonra çobanlık dışında yaptıkları bir şey yoktu. Çocuklara faydamın olacağını hissetim ve bu kararı verdim” dedi. 

‘SPOR YAPAMAZ’ DENİLENKIZLAR DERECE YAPTI

Yay, wushu dersi vermeye başlamasının ilk haftasında sadece 8 öğrencisinin olduğunu kaydederek, “İlk ders vermeye başladığımda öğrencilerde öz güven ve sosyalleşme problemi vardı. Kısa sürede 8 öğrenciden sayı 35’e çıktı. Aileler ilk etapta özellikle kız çocukları için ‘kızlar spor yapamaz’ gibi gerekçelerle tepki verdi. Ama turnuvada 2 kız çocuğu dereceye girdi” dedi. Yay, wushu ve tekvando derslerine başladıklarında çok eksiklerinin olduğunun altını çizerek “Çok fazla sıkıntımız vardı. Okulun yemekhanesinde spora başladık. Isınma sorunu vardı, eski minderler üzerinde çalıştık, okul hocalarının desteğiyle 2 ay gibi kısa bir sürede yarışmaya hazırlandık, maddi imkansızlıklardan dolayı 35 öğrenciden 15’i turnuvaya katıldı, 6’sı da maddi sıkıntılardan turnuvaya gelemediği için diskalifiye oldu. Katılan 9 öğrencinin birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri oldu yani 9’u da  dereceye girdi. Şimdi Türkiye Wushu Şampiyonasına hazırlanıyoruz, sıkıntılarımız var ve herkesten maddi, manevi destek bekliyoruz. Gençlik Spor Müdürlüğüne ve tüm ilçe kurumlarına destekleri için teşekkür ediyoruz “ diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Meral Danış Beştaş için tutuklama istemi

SONRAKİ HABER

Beştaş ve Kaya’nın gözaltına alınmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...