27 Ocak 2017 21:08

HDP Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındı

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Afyon’da gözaltına alındı.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Afyon’da gözaltına alındı. Gözaltı bilgisini HDP Milletvekili Nadir Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Gözaltı sonrası Twitter hesabından açıklama yapan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen "İstanbul Milletvekilimiz Hüda Kaya, Diyarbakır'daki dosya için gece yarısında Afyon'da kelepçelenerek gözaltına alındı. Kredi notu ve El Bâb tepkisi azalır belki" yorumunda bulundu. Bilgen, gözaltı kararına, “Kenan Evren gibi anayasa referandumu yapanlar, 28 Şubatçılar gibi bin yıl iktidarda kalmayı mı düşünüyor? İktidar değişti, Hüda Kaya’nın kelepçesi değişmedi" ifadeleriyle tepki gösterdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise yine sosyal meyda hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kaya'nın önce İzmir'e ardından Diyarbakır'a götürüleceğini öğrenciklerini açıkladı.

HDP Kadın Meclisi'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise "İstanbul Vekilimiz Hüda KAYA gözaltına alınmıştır. İrademize, sesimize, sözümüze yönelik saldırılara boyun eğmeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

SAATLERCE BİLGİ ALINAMADI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Afyon’da kelepçelenerek gözaltına alınan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya halen Diyarbakır’a getirilmedi. Kaya hakkında bilgi almak üzere Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne giden avukatları, Kaya’nın henüz Diyarbakır’a getirilmediğini, “güvenlik” gerekçesi ile nerede olduğu bilgisinin paylaşılmadığını söyledi. 

İzmir ve Afyon İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Kaya’nın her iki ilde bulunan emniyet müdürlüklerinde olmadığını söyledi.

Hüda Kaya'nın Diyarbakır’a götürülmek üzere 12 saattir İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda tutulduğu öğrenildi. 

8 ARALIK'TA DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Kaya, 8 Aralık 2016'da da evinin önünden gözaltına alınmıştı. Kaya'nın hakkında açılan bir dosyadaki 'zorla getirme kararı' uyarınca gözaltına alındığı belirtilmişti. Hüda Kaya'nın gün içerisinde kadınlarla birlikte 'Hayır' deklarasyonunda buluşması bekleniyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar ‘hayır’ diyecek

SONRAKİ HABER

Tofaş ve Renault işçileri: Birliğimizi yeniden kurmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...