27 Ocak 2017 17:18

Şehir’in 100. sayısı çıktı

Zonguldak’ın tek kültür ve edebiyat dergisi olan Şehir edebiyat dergisi 13. yılına girerken 100. sayısıyla okurlarıyla buluşuyor.  

Paylaş

 Zonguldak’ın tek kültür ve edebiyat dergisi olan Şehir edebiyat dergisi 13. yılına girerken 100. sayısıyla okurlarıyla buluşuyor.  

Rüştü Onur, 12 Eylül 1940'ta Necati Cumalı’ya yazdığı mektubunda, ‘Ey benim mektuplarıyla huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir’de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak.’diyordu. Onur’un bu isteğini kendilerine bir vasiyet kabul ederek yayın hayatına başlamıştı. Şiirin merkezde olduğu bir şiir dergisi anlayışıyla, şair ve yazarlar İbrahim Tığ, Fahrettin Koyuncu ve Orhan Tüleylioğlu Aralık 2004’de ‘Şehir’i çıkarmaya başladı. 

Şehir, 2016 yılından dizeler başlığıyla bir de ek veriyor okurlara. 2016 yılındaki sanat, edebiyat dergilerini tarayan Fahrettin Koyuncu, 209 şairden derlediği dizelerle tarihe not düşüyor. Koyuncu 2016’dan Dizeler eki için şunları dile getiriyor: “Bir yıl boyunca yüzlerce şiir, binlerce dize okudum. Onlardan bende kalanları  -209 şairlerden dizeleri-  sizinle paylaşmak istiyorum. Hepsi bu.”

Derginin 100. sayısında Rüştü Onur’un ilk kez yayınlanan bir mektubu, Asım Öztürk’ün “Bir Derginin Dokunuşundaki Şehir” adlı yazısı, Hülya Soyşekerci’nin “Çatıdaki Deli Kadın’ın Özne Olma Mücadelesi”ni anlattığı yazısı ve İlkay Bakırtaş’ın “Tezer Özlü ve Yaşamın Duvarları” başlığını taşıyan makalesi gibi pek çok yazı yer alıyor.  
(KÜLTÜR SERVİSİ)

*Derginin Yazışma adresi şöyle: Bölge Haber Gazetesi, 67800 Devrek-ZONGULDAK, Tel-faks: 0.372.5568362 İletişim: ibrahimtig@gmail.com

ÖNCEKİ HABER

‘Tiyatro ilk sığınılacak limanlardan biri’

SONRAKİ HABER

Alevilerin haber ajansı PİRHA kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...