27 Ocak 2017 16:08

Cenevre görüşmeleri ertelendi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cenevre'de 8 Şubat’ta başlaması planlanan Suriye barış görüşmelerinin şubat sonuna ertelendiğini açıkladı.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre’nin Cenevre kentinde 8 Şubat’ta başlaması planlanan Suriye barış görüşmelerinin şubat sonuna ertelendiğini açıkladı.

Lavrov, Suriyeli cihatçı muhaliflerle Moskova’da yaptığı görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Cenevre görüşmeleri konusunda, “8 Şubat’tan şubat ayının sonuna ertelendi” ifadelerini kullandı. Ertelenme nedeni hakkında ise bilgi vermedi. 

Lavrov’un muhaliflerle yaptığı toplantının başlıca konuları ise; ateşkes ilanından sonra Suriye’de güvenlik durumu ve Astana’daki görüşmenin sonuçları oldu. Lavrov, Astana görüşmelerinin, Suriye’de askeri seçeneğin çözüm olmadığını gösterdiğini söyledi.

 Rusya’nın önerdiği yeni Suriye anayasa taslağı hakkında ise, “Bu taslak öneri şeklindedir, Suriye Hükümeti ve muhalefeti bu konuda anlaşma sağlamalı” dedi. 

BM’YE PASİFLİK ELEŞTİRİSİ

Öte yandan Lavrov, “Geçen yılın nisan ayından beri Cenevre görüşmelerinin yeni bir turunu düzenlemeyen BM’deki meslektaşlarımızın pasifliği kabul edilemez” diye ekledi. Cenevre’deki barış görüşmelerinin son turu nisan 2016’da yapılmıştı. Cenevre görüşmeleri Birleşmiş Milletler tarafından ve ABD’nin katılımıyla gerçekleştiriliyordu. 

TRUMP’TAN RUSYA İLE‘İTTİFAK’ AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile birlikte hareket ederlerse IŞİD’e ‘gününü göstereceklerini’ söyledi. Fox News’e mülakat veren ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında konuştu. Putin’le ilgili olarak “(Seçimleri) kazandıktan sonra beni aradı. Henüz konuşmadık ama anladığım kadarıyla yakın zamanda konuşacağız” diyen Trump, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin iyi olmasının her iki ülke için yararlı olacağını savundu. 

PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Trump, “Putin’i tanımıyorum ama Rusya ile geçinebilirsek bu harika olur, Rusya için de bizim için de iyi olur. Birlikte çıkıp IŞİD’e gününü gösteririz, çünkü IŞİD gerçekten bir hastalık” ifadelerini kullandı. 

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin ve Trump’ın telefon görüşmesi gerçekleştireceği yönündeki haberleri doğruladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde ‘polis tehdidi’ iddiası: Eşinin fişini çekeriz

SONRAKİ HABER

Trump’ın güvenli bölgesi Rojava mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...