27 Ocak 2017 16:04

Cezaevinde ‘polis tehdidi’ iddiası: Eşinin fişini çekeriz

Remziye Bor’un (27) tutuklanan eşi İrfan Bor’un, hem karakolda hem de cezaevinde polisin tehditlerine maruz kaldığını iddia edildi.

Paylaş

 Van’da 10 ay önce evinin taranması sonucu ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Remziye Bor’un (27) tutuklanan eşi İrfan Bor’un, hem karakolda hem de cezaevinde polisin tehditlerine maruz kaldığını iddia edildi. 1

0 aydır Van T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Bor’un gözaltına tutulduğu 3 gün boyunca, yaralı eşinin çekilmiş fotoğraflarıyla tehdit edildiği söyleyen Bor’un ağabeyi Cemil Bor, polisin her hafta cezaevine giderek tehditlerini sürdürdüğünü iddia etti.

Emniyette süren sorgusu esnasında günlerce ağız üstü yatırılarak, ağır işkencelere maruz kaldığını iddia edilen Bor’un, sürekli polisin tehdidine maruz kaldığını anlattığını dile getiren ağabey Bor, polislerin İrfan Bor’a ilk verdiği ifadeyi değiştirmesi için, “İfadeni değiştirmezsen yaralı eşini de seni de yaşatmayız. Hastanede fişini çekeriz olur biter.” şeklinde baskı uyguladığını ileri sürdü. 

‘TEHDİT HİÇ BİTMEDİ’ 

Ağabey Bor, kardeşi tutuklanıp cezaevine gönderildikten sonra yaşananları şöyle özetledi: “İrfan ilk günden bu yana sürekli baskıya, tehdide uğradı. Polisler cezaevine nerdeyse her hafta giderek kardeşime ‘Sen bütün suçu üstleneceksin, her şeyi ben yaptım diyeceksin ki polisler suçlu duruma düşmesin’ tehditlerinde bulundu. Kendisi defalarca bu duruma maruz kaldığını söylüyordu. Kardeşim kendisi anlattı bize.” 

Kardeşinin eşinin hayatını kaybettiğini, annesiz kalan yeğeninin babasından da mahrum bırakıldığını dile getiren ağabey Bor, “Benim hâlâ gerçek hukuka adalete inancım var onu bekliyoruz. Kardeşim eşini gencecik yaşta kaybetti. Ondan kalan bebekleri daha sadece bir kez babasını görmüş durumda. Tek isteğimiz adalet yerini bulsun suçlular yargı karşısına çıkarılsın, bu çocuk daha fazla babasız büyümesin” diye konuştu. 

Hakkında, “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hazırlanan iddianamenin kabul edildiği İrfan Bor’un duruşması ise 22 Mart’ta Van 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

62 yaşındaki Barış Annesi’ne 8 yıl hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Cenevre görüşmeleri ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...