27 Ocak 2017 15:59

62 yaşındaki Barış Annesi’ne 8 yıl hapis cezası verildi

Batman’da Barış Anneleri Meclisi üyesi 62 yaşındaki Sultan Azboy’a “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Paylaş

Batman’da Barış Anneleri Meclisi üyesi 62 yaşındaki Sultan Azboy’a Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davada 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Azboy’un cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine girecek. 

Üzerine atılı suçları reddeden Sultan Azboy, “Ben bir barış annesiyim ve barış için her türlü eyleme katılırım. Asker de olsa gerilla da olsa da bu tür eylemlere katılıyorum. Batman Kent Konseyi tarafından oluşturulan mahalle meclislerine barış taraftarı olduğum için katıldım. Suç teşkil edecek herhangi bir eylemim yoktur” dedi. 

‘KİMSEYE SİLAH DOĞRULTMADIM’

Hakkında verilen cezaya tepki gösteren Azboy, “Barış için mücadele ediyorum bana ‘terörist’ diyorlar. Omzuma silah alıp kimseye doğrultmadım. Kimseyi vurmadım, ben bir barış annesiyim. 62 yaşındayım ve sadece barış için eylemlere katıldım diye bana ceza verdiler. Ben de bu duruma şaştım kaldım” dedi.

‘BARIŞ MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİM’

Ömrünün tamamında barış ve kardeşliği savunduğunu dile getiren Azboy, “Suçlamalardan biri açlık grevi eylemleri son bulsun diye yapılan eyleme katılmam. Çocuklarımız açlık grevine girmeseydi biz de eylem yapmazdık. Biz anneyiz, nerede bir zorluk varsa oraya gideceğiz. Ölene kadar barış için mücadelemi sürdüreceğim. Ne polis, ne asker, ne de gerilla kimse ölmesin ve boşu boşuna kan akmasın diye mücadele ediyoruz. Anne olarak nerede bir savaş ve çatışma varsa bedenimi ortaya koymaya hazırım. Çatışmayı durdurmak için canımı veririm yeter ki genç insanlarımız ölmesin. Beni öldürsünler de tutuklasalar da yine barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğim. Barış için ölene kadar mücadele etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı. 

Karara itiraz eden Azboy, avukatları aracılığıyla Yargıtaya temyiz başvurusunda bulundu. Ceza, Yargıtay tarafından onanırsa 62 yaşındaki Azboy cezaevine girecek. (Batman/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Referandum kampanyası için Diyarbakır’da toplanılacak

SONRAKİ HABER

Cezaevinde ‘polis tehdidi’ iddiası: Eşinin fişini çekeriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...