27 Ocak 2017 15:27

Uluslararası PEN'den Özgürlükçü Demokrasi’ye ziyaret

Uluslararası PEN heyeti, Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılar konuşuldu.

Paylaş

Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN International) heyeti, Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’ni ziyaret ederek gazete çalışanlarından Davut Uçar ve kısa bir süre önce tahliye edilen gazeteci Zana Kaya ile görüşme gerçekleştirdi. 

Özellikle düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılardan ve yazarların, gazetecilerin soruşturmalara maruz bırakılmasından ötürü endişeli olduklarını dile getiren PEN Heyeti, hükümetin Olağanüstü Hal'i (OHAL) kötüye kullanarak ifade ve medya özgürlüğünü kısıtladığına, eleştiriyi engellediğine ve kamusal alandaki farklı görüş ve perspektifleri sınırladığına dikkat çekti. Medya alanındaki sınırlamaların Türkiye için yeni bir durum olmadığını da vurgulayan heyet, bu durumun darbe girişimi sonrası ağır bir biçimde arttığını belirtti.

Türkiye'deki bu gelişmelere yönelik uluslararası alanda yaygın bir dayanışma ağı oluşturulacağını belirten heyet, gazetecileri hedef alan saldırılar karşısında da dayanışma duygularını iletti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kuruyük gemisi Zeytinburnu açıklarında batmaya başladı

SONRAKİ HABER

CHP gençlik kolları üyesine saldırda 1 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...