27 Ocak 2017 14:52

Kazakistan üzerinden ‘hayır’ çağrısı

Kazakistan'da meclisin yetkilerinin güçlendirilmesi kararı alındı. Güçlü Meclis Platformu da, Kazakistan üzerinden 'başkanlığa hayır' mesajı verdi.

Paylaş

"Benim Meclisim” sloganıyla yola çıkan Güçlü Meclis Platformu, cumhurbaşkanının bazı yetkilerini parlamento ve hükümete devretmeye hazırlanan Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirdi. Platform üyesi bir grup, Bakırköy’de bulunan Kazakistan Başkonsolosluğu’nun önüne “Güçlü Meclis, Kazakistan’a ‘Hayır’lı olsun” yazılı bir çelenk bırakarak “başkanlığa hayır” mesajı da verdi.

Geçtiğimiz hafta Gambiya’da seçimi kaybeden başkanın koltuğunu bırakmamasını eleştiren platform üyeleri, bu kez de Kazakistan’daki siyasi gelişmeler üzerinden Türkiye’deki anayasa değişikliğini eleştirdi. Sabah saatlerinde Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde buluşan platform üyeleri, “Türk dünyasının aksakalı ‘Güçlü Meclis’ diyor”, “Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine”, “Güçlü Meclis, Güçlü Kazakistan”, “Darısı başımıza”,  “En iyisini yaptınız valla!”, “Güçlü Meclis, Ata yurdu Kazakistan'a hayırlı olsun”, yazılı dövizler taşıdı.

Platform üyeleri yaptıkları açıklamada Kazakistan’ın meclisin güçlendirilmesi yönünde karar aldığı günlerde Türkiye’de meclisin işlevsizleştirilmeye çalışıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: Bizler, Güçlü Meclis Platformu olarak herkesin Mersin'e gittiği bu dönemde, tersine gitmemek gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, "güçlü meclisin", parlamenter sistemin Kazakistan'a ‘hayırlı’ lı olmasını diliyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ 8 firari askerin kararıyla ilgili ‘Siyasi karar’ dedi

SONRAKİ HABER

Bilgen referandum sürecinde HDP'nin yol haritasını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa