09 Haziran 2012 10:29

Kaplan: Atalay hayal aleminde yüzüyor

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı dün akşam bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirdi. Atalay’ın, Türkiye’nin, Ortadoğu’nun ve dünyanın gerçeklerinden kopuk olduğunu belirten Kaplan, “Beşir Atalay hayal aleminde yüzüyor” dedi.‘HA

Kaplan: Atalay hayal aleminde yüzüyor
Paylaş

‘HALKA TESLİM OL ÇAĞRISI’

Kaplan, Atalay’ın “Kuzey Irak’ta silah bırakmaya doğru gidildiği ve sürecin içinde ABD’nin de olduğu” yönündeki açıklamalarını DİHA’ya değerlendirdi. Açıklamayı “Halka teslim ol çağrısı” olarak yorumlayan Kaplan, Kürt halkının onurlu bir direniş sergilemeye devam edeceğini söyledi.

‘ÇÖZÜMÜ ABD’DE ARAMAYIN’

Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkın iradesini esas almayan hiçbir şey çözüm olamaz. Aksine daha fazla çözümsüzlüktür. Daha fazla gerginlik, öfke, çatışma demektir. Biz bu güne kadar parlamentoda sürekli olarak Türkiyeli bir çözümü savunduk. Sorun, Mecliste çözüme kavuşsun dedik. Süreç şeffaf olsun, konuşalım, müzakere edelim dedik. AKP sürekli olarak bundan kaçtı. Washington’da, Bürüksel’de, Bağdat’ta, Telaviv’de, Tahran’da çözüm aradı.”

‘İTHAL BİR PROJENİN TAŞERONU’

AKP Hükümetinin, ithal bir projenin “taşeronluğunu” üstlendiğini belirten Kaplan, Atalay’ın açıklamalarından bunun anlaşıldığını söyledi. Bunun “Onurlu bir barışa” hizmet etmeyeceğini belirten Kaplan, açıklamayı “Tehlikeli bir maceranın” işareti olarak değerlendirdi.

‘BİRAKUJÎ ARTIK TARİHE KARIŞTI’

“Birakujî artık tarihe karışmıştır” diyen Kaplan, “Kürt’ün Kürt’e ihanetine halkımız hiçbir yerde izin vermeyecektir” dedi.

Kaplan, onurlu, demokratik bir çözüm için geç olmadan hükümetin adım atması gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)


ATALAY NE DEDİ?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün akşam katıldığı bir televizyon programında “Kuzey Irak’ta silah bırakmaya, teslim almaya kadar giden görüşmeler var. Bu sürecin başından beri ABD de işin içinde” değerlendirmesinde bulundu.
Atalay’ın konuşmasından satır başları ise şöyle:
* “Demokratikleşme ve insan hakları” başlıklarında yeni çalışmaları olduğunu öne süren Atalay, bunların bir kısmının yasal değişiklik olduğunu söyledi. Atalay, atılacak yeni adımların yakın bir zamanda Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.
* Atalay, Kuzey Irak yönetiminin adım atmasını beklediklerini belirterek, “Kuzey Irak’la irtibatlar önemli. Tabii irtibatların içinde hem Irak’ın içindeki sorunlar, hem enerji hem de terör konusunda görüşmeler var” dedi.
* “Terör” konusunda “ABD zaten bu işin tarafıdır” diyen Atalay, “ABD’nin, bütün bunların içinde olması normaldir” dedi.
* CHP’nin AKP’yi ziyaretine de değinen Atalay, görüşmeyi “çok önemli” bulduğunu söyledi. Atalay, “Ana muhalefetin iktidarla bu konuları paylaşmasını önemli görüyoruz. Görüşmenin politikamıza güç vereceğine inanıyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

HDK’den hava işçisine destek

SONRAKİ HABER

ÖDP 7. Olağan kongresini yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...