27 Ocak 2017 13:20

Zürih Belediye Başkanı'ndan Gültan Kışanak’a mektup

İsviçre Zürih Belediye Başkanı Corine Mauch tutuklu Gültan Kışanak’a bir mektup göndererek mücadelesini desteklediğini belirtti.

Paylaş

İsviçre Zürih Belediye Başkanı Corine Mauch, cezaevinde tutulan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’a bir mektup göndererek mücadelesini desteklediğini belirtti.

Mauch mektubunda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile diğer HDP’lilerin tutuklanması nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek özgürlükleri için mücadele verdiklerini ifade etti. Kışanak ve Anlı’nın ülkedeki baskıya rağmen özgürlük ve demokrasi mücadelelerini farkında olduğunu ve bu mücadelelerini desteklediğini belirten Mauch, “Zürih ziyaretinizin hemen ardından tutuklandığınızı duyduğumda çok korkmuştum. Ülkenizde demokrasi ve ifade özgürlüğünün risk altında olduğunu biliyorum. Tüm baskılara rağmen demokrasi ve özgürlük için cesaretinize ve mücadelenize hayranım” dedi.

Mauch mektubunda ayrıca Zürih ile Diyarbakır arasındaki bağın korunacağını ve tutuklanan Belediye başkanlarının özgürlüğü için mücadele edeceklerine dair güvence verdi. Mauch şunları belirtti: Avrupa Konseyi'ndeki İsviçre delegasyonunun durumunuzu dile getirmesini istedik. Düşüncelerimizin sizinle olduğuna emin olun. Cesaret ve inancınızı kaybetmemeniz için size güç diliyorum. Umarım, en kısa zamanda özgürlüğünüze kavuşarak ve pozisyonuna geri dönersiniz.

Diyarbakır ve Zürih belediyeleri arasındaki kardeşlik projesi, Büyükşehir Belediye Başkanları Kışanak ve Anlı'nın 2016 yılı Ekim ayında Zürih'e yaptığı ziyarette duyurulmuştu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kamu-Sen’den saldırılara ilişkin açıklama

SONRAKİ HABER

Konya’da serası yıkılan üreticiler destek bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...