09 Haziran 2012 10:23

HDK’den hava işçisine destek

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, hava iş koluna grev yasağı getiren AKP Hükümetini ve 305 çalışanı işten çıkaran Türk Hava Yolları (THY) yönetimini protesto etti. THY’nin Taksim ve Kadıköy’deki ofisleri önünde gerçekleşen protestolarda, “THY’den atılan işçiler geri alınsın-Gre

HDK’den hava işçisine destek
Paylaş

‘BU SALDIRI TÜM İŞÇİLERE’

Akdağ’ın ardından konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, AKP’nin tüm haklara saldırdığını belirtti. Tuncel, hava işçilerinin kazanılmış haklarını ellerinden almaya çalışan bu saldırının, tüm işçiler ve emekçilere yönelik olduğunu belirtti. AKP’nin jet hızıyla Meclisten yasayı geçirdiğini belirten Tuncel Cumhurbaşkanı Gül’ün de hızla noter gibi yasayı onayladığını ifade etti.

‘KALDIRIN ENGELLERİ’

Tuncel, “Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü hükümet tarafından gasbedilmiştir. Şimdi de örgütlenme özgürlüğü gasbedilmek isteniyor. Türkiye’de demokratikleşmeden bahsedilecekse, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

‘TÜM İŞÇİLER BİRLEŞSİN’

“AKP’nin diktatörlüğüne karşı tüm işçiler birleşmeli ve mücadele etmelidir” diyen Tuncel, hava işçilerine destek vermeyen kesimlere seslendi: “Sessiz kalmayın, sessiz kalmak onaylamaktır Yarın sıra başka kesimlere gelmeden örgütlülüğümüzü yükseltmemiz gerekiyor.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Çiçek’ten hükümete ‘özel yetkili’ uyarısı

SONRAKİ HABER

Kaplan: Atalay hayal aleminde yüzüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...