27 Ocak 2017 13:06

Başbakan Yıldırım: Anayasa değişikliği çok abartılıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliğinin çok abartıldığını öne sürerek ‘Rejim değişiyor diye kıyamet kopuyor’ dedi.

Paylaş

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Gençlerin Projelerine Destek (GENÇDES) Projesi lansmanında konuştu. 

GENÇDES Projesini anlatan Yıldırım ‘Bu proje çerçevesinde gerçekleştirilecek eserler Türkiye’ye yeni ufuklar kazandırır. İnanıyorum ki hepimize ilham verecek, yol gösterecek neticeler ortaya çıkacak. Dedi.

‘GENÇLERİN CHP’YE BİR ZARARI MI VAR?’

Anayasa değişikliği konusuna değinen Başbakan, şu ifadeleri kullandı: “Gençlerimiz geçmişte Türkiye için potansiyel tehlike olarak görüldü. Pek çok alanda yok sayıldı, dikkate alınmadı. Göreve geldiğimiz günden beri birçok alanda gençlerin önünde duran engelleri kaldırdık. Milletimizin de anayasa değişikliğine vereceği onayla 18 yaşını dolduran gençlerimiz de artık siyasetin içerisinde olacak. Bugüne kadar ‘Gençler seçsin ama seçilmesin’ dediler, gençlerimiz bugüne kadar sandığa gidip oy verdiler ama ülkelerine hizmet etmek için aday olamadılar. Yeni anayasa değişikliğiyle seçilme yaşı 18’e düşüyor. Ben anlamıyorum CHP niye karşı çıkıyor? Gençlerin CHP’ye bir zararı mı var? CHP’nin kafası yaşlanmış. CHP dünde kalmayı tercih ediyor. Dün dünde kaldı cancağzım, bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım. AK Parti yeni şeyler söyleyen,  yeni şeyler yapan bir iktidardır.”

‘BU DEĞİŞİKLİĞİN SEBEBİ CHP’DİR’

Anayasa değişikliğinin çok abartıldığını öne süren Yıldırım: “Rejim değişiyor, kıyamet kopuyor, memleket elden gidiyor.’ Kim yapıyor, HDP, ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor. Biri ayağını kaldırıyor, biri onun yerine basıyor. Meclis’te de bunu yaptılar, belli ki sokakta da kol kola hayırcılar korosuna katılacaklar. Peki, ey CHP, ey Atatürk’ün partisi, ey Milli Şef İnönü’nün partisi, ne hallere düştün. Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk’ün partisine? Millet her şeyi görüyor. Bu değişikliğin sebebi CHP’dir. 2007’de millet iradesine karşı durdu, cumhurbaşkanını seçtirmedi, icatlar ortaya koydu, millet cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi yaptığımız iş, orada kalan yarım kalan işi tamamlamak. Bunun dışında bir şey yok. Anayasanın özü budur. Olay bundan ibaret, kimse abartmasın. Ne rejim derdi var ne de Türkiye’nin bölünme kaygısı var. Aksine, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülke bütün mezhepleriyle, meşrepleriyle herkes daha çok kucaklaşacak, kaynaşacak, milli irade daha da hakim hale gelecek” diye konuştu. (ANKA)


 

ÖNCEKİ HABER

‘IŞİD’e bomba üreten 3 kişi yakalandı’ iddiası

SONRAKİ HABER

Kamu-Sen’den saldırılara ilişkin açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...