27 Ocak 2017 12:51

CHP’li Tanrıkulu Silivri’deki gazetecileri ziyaret etti

Silivri Cezaevi'nde tutulan gazetecileri ziyaret eden CHP’li Sezgin Tanrıkulu gazetecilerden öç alındığını belirtti.

Paylaş

Silivri Cezaevi'nde tutulan gazeteciler, Ömer Çelik, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Ahmet Şık’ı ziyaret eden CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu, gazetecilerden öç alındığını belirterek, yargı ve emniyetin Bakan Albayrak’ın kişisel olaylarına alet olduğunu söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 24 gün gözaltında tutulduktan sonra tutuklanan gazeteciler Ömer Çelik, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ile Ahmet Şık’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. 

Gazeteciler ile tek tek görüştüğünü belirten Tanrıkulu, gazetecilerin morallerinin iyi olduğunu söyledi. Tanrıkulu, Kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik’in gözaltına alındığı süreçte işkenceye maruz kaldığını anımsatarak, gazetecilerin 24 günlük gözaltı süresince kötü muameleye maruz kaldığını söyledi.

Tanrıkulu, 24 günlük gözaltı süresinin başlı başlına işkence olduğunu dile getirerek, savcının izne çıkmasının ise hiç kimse tarafından açıklanamayacağını söyledi.

Gazetecilerden öç alındığını kaydeden Tanrıkulu, yargı ve emniyetin Bakan Albayrak’ın kişisel olaylarına alet olduğunu ifade etti. Tanrıkulu, gazetecilerin tutuklanmasının bir intikam aracı olduğunu dile getirdi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Şike Davası’ hakimi Mehmet Ekinci, Yalova’da yakalandı

SONRAKİ HABER

Tarsus Cezaevinde kadınlar görüşe çıkmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...