27 Ocak 2017 11:08

Haziran Hareketi: Elden ele 1 milyon ‘Hayır’ mektubu

Birleşik Haziran Hareketi, 1 milyon 'hayır' mektubu dağıtacaklarını açıkladı.

Paylaş

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) referanduma ilişkin yol haritasını açıkladı. Elden ele 1 milyon “Hayır” mektubunun dağıtılacağı belirtilen açıklamada, “Hayır diyen milyonların sesini güçlendirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye ifade edildi.

Ankara’da Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan açıklamada konuşan Gizem Gül Kürek, öncelikle referandumun OHAL altında gerçekleştirileceğini ifade etti. İktidarın 7. ayına giren OHAL'i muhalefeti susturmanın ve halkı sindirmenin bir aracı olarak kullanacağını belirten Kürek, 12 Eylül anayasa referandumunda cuntacıların yaptığı gibi AKP’nin de sivil darbe anayasasını OHAL baskısına dayanarak geçirmeye çalışacağını söyledi. 18 maddelik değişikliğin yasamanın, yürütmenin ve yargının tek adamın denetimine girmesinin ve o tek adamın denetlenemez ve yargılanamaz kılınmasından ibaret olduğunu vurgulayan Kürek, tek adam egemenliği altında Cumhuriyet’in görece laik tüm kazanımlarının tasfiye edileceğini ve siyasal İslamcı rejimi kurumsallaştırmak istendiğini dile getirdi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ KARARIYOR’

Referandumda “Hayır” deme gerekçelerini sıralamaya devam eden Kürek, “Akşam eve sağ salim dönüp dönemeyeceğimizi bilmiyoruz. Çocuğumuz okuldan çıktığında başına bir şey gelir mi diye kaygılıyız. Her itiraz edenin ‘terörist’ muamelesi gördüğü bir ülkede konuşamıyoruz. Emeğimizle geçinip, alın terimizin hakkını almak istiyoruz. Borçlanarak dahi yaşayamaz olduk. İşsizlikten dükkânlarımıza kilit vuruyoruz. Soframızdaki ekmek azalıyor. Çocuklarımızın geleceği kararıyor” dedi.

Kürek, sokak sokak, ev ev “Hayır” dalgasını örgütlemeye başlayacaklarını söyledi. Tek adamlığa, diktaya, başkanlığa karşı kırmızı ‘Hayır’ dalgasıyla başlattıklarını belirten Kürek, ikinci aşamaya ilişkin ise “Nisan’da umuda yelken açacağız, dalga dalga mavi, dalga dalga gökyüzü olacağız. İçinde neşe, içinde umut, içinde hayat ve yeni bir başlangıç saklı ikinci dalga Hayır’ımızla birlikte baharı kucaklayacağız. Bu doğrultuda ilk adımı atıyoruz, yarından itibaren ‘Elden Ele Bir Milyon Mektup’ seferberliğini başlatıyoruz” dedi.

HAYIR’I DA TEKLEŞTİRMEYECEĞİZ

Tek bir Hayır olmadığını, parçalardan oluşan bütün bir Hayır olduğunu ifade eden Kürek, kampanya süresince bu anlayış doğrultusunda hareket edeceklerini vurguladı. Kimsenin Hayır'ını nasıl seslendirmesi gerektiğiyle uğraşmayacağız. Hayır’ı tekleştirmekle ilgili bir gayretkeşlik içinde de olmayacağız” diyen Kürek, hayır diyen milyonların sesini güçlendirmek için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi.

BORATAV: HESAPLAŞMA DEĞİL DAYANIŞMA ZAMANI

Açıklamada konuşan Korkut Boratav, Hayır’ın toplumun çoğunluğunu temsil edecek bir slogan olduğunu dile getirdi. Referandumun “Hayır” ile sonuçlanması için Türkiye’de bulunan büyük bir cumhuriyetçi blokun harekete geçmesi gerektiğini belirten Boratav, “Önemli olan bu blok kendimiz de dahil olmak üzere Türkiye’yi bu sürece gelmesinde hatalar yaptık. Ancak şimdi bu hesaplaşmanın zamanı değil. ‘Yetmez ama evet’çilerle ya da milliyetçilikle hesaplaşmanın zamanı değil. Kendini AKP’li sanan samimi Müslüman kesimlerle hesaplaşma zamanı da değildir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Sibel Çapraz’ı Adalet Bakanı’na sordu

SONRAKİ HABER

Boğulan Afrikalı mülteciye 'Evine dön aptal' diye bağırdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...