27 Ocak 2017 10:38

Çankaya Belediyesi 'insani gelişme' birincisi

CHP'li Çankaya Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı'nın yaptığı araştırmada 'İnsani Gelişme ve Yaşam' alanında Türkiye birincisi oldu.

Paylaş

Çankaya Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) ev sahipliğinde düzenlenen Act Human İnsani Gelişme Zirvesi’nde İnsani Gelişme Vakfı’nca yapılan araştırmada “İnsani Gelişme ve Yaşam” alanında Türkiye birincisi oldu.

İGE-İ olarak adlandırılan İnsani Gelişme Endeksi – İlçeler araştırması, Türkiye’de 30 büyükşehir il sınırı içinde yer alan en yüksek nüfusa sahip 150 ilçeyi kapsadı. İlçe düzeyinde sosyal, ekonomik ve çevresel faktörlere yönelik bileşenlerden oluşan İGE-İ, yönetişim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım başlıkları altında toplam 50 göstergeyi içerdi. Göstergeler arasında istatistiki verilerin dışında, belediyelerin faaliyet raporları, kurumsal internet siteleri, sosyal ağ paylaşımları ve “gizli müşteri” yöntemi ile elde edilen veriler de kullanıldı. Bütün bu değerlendirmelerin sonucunda Çankaya Belediyesi Türkiye’nin birincisi oldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Manço, Moda’da anılacak

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Belediyesi İdil Biret’i konuk etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...