27 Ocak 2017 09:58

Balbay, hükümeti Aliağa'da mahkeme kararına uymaya çağırdı

Balbay, hükümeti Aliağa Termik Santralindeki mahkeme kararına uymaya çağırarak 'ÇED raporunu bozan hakimlerin ömrü zeytin ağacı gibi uzun olsun' dedi.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Aliağa Termik Santrali'nde ÇED raporunun iptal edilmesiyle olumlu bir gelişme yaşandığını belirterek “Hükümeti mahkeme kararına saygı göstermeye, hukuku zorlamamaya çağırıyoruz" dedi.

Balbay Aliağa Termik Santrali'nin İzmir'in doğa zenginliğinin ve yerleşim dokusunun çakıştığı bir bölgede planlandığını vurguladı ve şunları söyledi: İzmir 2. İdare Mahkemesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevre Etki Değerlendirmesi ÇED raporunu kabul etmedi. Bunu hukuka ve mevzuata uygun bulmadı. Santralin hem yerleşim yerlerine hem doğaya olan etkisinin daha sağlıklı değerlendirilmesi kararına vardı. Hükümete düşen buna saygı duymak ve gereğini yapmaktır.

Santralin Foça'yı ve Kozbeyli'yi doğrudan etkilediğine dikkat çeken Balbay, “Kazanan doğa ve insanlar oldu, güzelim kıyılar ve zeytin ağaçları oldu. Bu kararı veren hakimlerin ömrü zeytin ağacı kadar uzun, zeytinyağı kadar sağlıklı, zeytin taneleri kadar bereketli olsun" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adanaspor KaplanpenCHE: Başkanlığa geçit yok

SONRAKİ HABER

Uluslararası PEN Türkiye'deki izlenimlerini paylaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...