09 Haziran 2012 09:48

Çevre için mücadele haftası

5 Haziran Çevre Haftası ve Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen İzmir’deki çevre örgütleri, onlarca sorunun doğayı tehdit ettiğini hatırlatarak bu durumun sermaye sisteminin doymak bilmez hırsı sürdükçe devam edeceğini ifade etti.5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında K

Çevre için mücadele haftası
Paylaş

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen Ege Çevre ve Kültür Platformu ( (EGEÇEP)  İzmir Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri Türkiye’deki çevre sorunlarını ve doğa katliamlarına dikkatleri çekmek için basın açıklaması düzenledi. Yaşam savunucuları açıklama boyunca sık sık ‘‘Dersim darda Karadeniz isyanda’’, ‘‘Siyanürcü şirket memleketi terk et’’, “Su haktır satılamaz” sloganlarını attılar. Açıklamada İzmir Bergama, Uşak Kışladağ, Erzincan İliç ve Gümüşhane Mastra’da açılan altın madenleri, Dersim’de Munzur, Pülümür ve Peri nehirleri üzerinde yapılması planlanan barajlar, sulara gömülen Allianoi ve Hasankeyf’in Ilısu Barajı’na teslim edilmek istenmesi gibi tehlikeler hatırlatıldı.

BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ

Grup adına basın açıklamasını okuyan EGEÇEP Eş Dönem Sözcüsü Av. Berrin Esin Kaya, Türkiye’de tarım alanlarının kirletici faaliyetlerle hızla yok edilip, yanlış tarım politikaları ile kendisini doyuramaz bir ülke haline gelindiğine vurgu yaptı. Ucuz iş gücüne ve kirli savaşlara asker için nüfus artışının teşvik edildiğini belirten Kaya, ‘‘Çevrecinin daniskası bir Başbakanın ülkesinde çevre adına saydığımız bu konular buzdağının görünen yüzü aslında. Daha sayamadığımız onlarca sorun canlı yaşamı, yaşam alanlarını ve yaratılan tüm değerleri tehdit ediyor. Sermaye sisteminin doymak bilmez hırsı ve bu sistemi ayakta tuttukça, besledikçe siyasi iktidar ayakta kalacaktır. Bu nedenle biz yaşam savunucuları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü ve Çevre Haftası’nı tüm saldırılara karşı mücadele günü olarak algılıyor ve ilan ediyoruz’’ şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okullarını geri istediler

SONRAKİ HABER

HDK’den 15-16 Haziran etkinliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...