27 Ocak 2017 01:42

Euroleague’de zorlu akşam

THY Avrupa Ligi, 20'inci haftasında zorlu karşılaşmalara sahne olacak.

Paylaş

Euroleague’in 20’inci haftasında Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş zorlu rakiplerine karşı parkeye çıkıyor. Basketbol THY Avrupa Ligi’nde çeyrek final mücadelesi veren Anadolu Efes, bu akşam 20.00’de Rusya deplasmanında CSKA Moskova ile karşılaşacak. Maç, Moskova’daki Megasport Arena’da oynanacak.

Efes’in zorlu rakibi ligde liderliği elinde tutarken hemen ardındaki Real Madrid’le aynı puanda bulunuyor. Anadolu Efes ise 19 maçta 9 galibiyet ve 10 mağlubiyet ile 9’uncu sırada yer alıyor. İki takımın Euroleague’deki en son karşılaşması Anadolu Efes’in evinde oynanmış ve 87-93’lük skorla CSKA Moskova karşılaşmadan galip ayrılmıştı.

DAÇKA, ZALGİRİS’İ AĞIRLIYOR

Darüşşafaka Doğuş ise bu sezon çok parlak bir performans sergilemeyen  Zalgiris Kaunas’ı ağırlayacak. Litvanya ekibi şu ana kadar oynadığı 19 maçta 12 mağlubiyet aldı. Ligde 13’üncü sırada yer alan Zalgiris Kaunas ile Darüşşafaka Doğuş, en son Litvanya’da karşı karşıya gelmişler ve karşılaşma 80-83 Darüşşafaka Doğuş galibiyeti ile sonlanmıştı. Darüşşafaka Doğuş-Zalgiris Kaunas maçı bu akşam 20.45’te başlayacak.

Euroleague’de Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş, geçtiğimiz hafta karşılaşmış ve karşılaşma 93-81 Anadolu Efes’in galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Geçen sezonun şampiyonu CSKA Moskova ise son maçında deplasmanda Zalgiris Kaunas’a 79-74 mağlup olmuştu.

BARCELONA-BASKONİA BULUŞMASI

20. haftanın başka bir çekişmeli müsabakası da Barcelona Lassa ile Baskonia arasında. İki ekibin mücadelesinde şimdiye kadar oynanan maçlarda Katalan ekibin üstünlüğü dikkat çekerken en son oynanan maç Baskonia’nın 65-62’lik galibiyetiyle bitmişti. Barcelona’nın play-off şansından uzaklaşmaması için ise bu maçtan alacağı galibiyet önemli. Barcelona-Baskonia karşılaşması saat 21.00’de başlayacak.

OLYMPIAKOS VE REAL SAHNEDE

Euroleague’in 3’üncü sırasında yer alan Olympiakos, Brose Baskets Bamberg ile saat 22.00 de karşı karşıya gelecek. 
Gecenin son maçında ise Real Madrid, İtalyan ekibi EA7 Olimpia Milano’yu konuk edecek. İspanyolların favori gösterildiği karşılaşma saat 23.00’te başlayacak. İki ekip arasında şu ana kadar oynanan 9 maçın 8’ini alan Real Madrid, liderden uzaklaşmamak için bu maçtan da galip ayrılmak istiyor. İki ekip arasındaki son maç İtalya’da oynanmış ve Real Madrid maçtan 90-101 galip ayrılmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Leningrad kuşatmasının 73. yıldönümü: Kuşatma ve sanatçılar

SONRAKİ HABER

SKP; yeraltından Baas iktidarının müttefikliğine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...