09 Haziran 2012 09:41

Okullarını geri istediler

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile geçtiğimiz ocak ayında yıkılan Buca 30 Ağustos İÖO’nun öğrenci ve velileri okullarının halen yapılmamasına tepki göstererek Kaymakamlığa yürüdü.  ÖVDER İzmir Şubesi konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.Yıkılan okulun arazisi üzerinde bir araya gelen 200&r

Okullarını geri istediler
Paylaş
İsmail Gerçek

Yıkılan okulun arazisi üzerinde bir araya gelen 200’den fazla öğrenci ve veli, “Okulumu istiyorum”, “Servis parası vermek istemiyorum” yazılı dövizler taşıdı. Veliler adına açıklama yapan Arzu Yılmaz, okul yıkıldıktan sonra çocuklarının gönderildikleri okullarda istenmediğini ve servis ücreti ödemek zorunda kaldıklarını anlattı. Yetkililere başvurmalarına rağmen net cevap alamadıklarını belirten Yılmaz, okullarının bir an önce yapılmasını istediklerini belirtti.

ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce de, 30 Ağustos İÖO velilerinin yaşadığı mağduriyetin ne zaman son bulacağını sorarak, “Yoksa Hababam Sınıfı klasiğindeki ‘ormandaki derslik’ sahnesi gerçek mi olacak?​” diye sordu. 4+4+4 eğitim sisteminin getireceği değişikliklere de değinen Yüce, “Çocuklarımız kobay, eğitim hakkı ve kurumları oyuncak değil” dedi.   

Açıklamaların ardından veliler ve öğrenciler topladıkları 1000 dolayındaki imzayı Kaymakamlığa vermek üzere 1.5 kilometrelik yolu sloganlarla yürüdü. Heyet oluşturan velilerle ÖVDER Şube Başkanı Yüce, Kaymakamla görüştü. Kaymakam ise henüz okulun ihalesinin yapılmadığını, 1.5 ay sonra ihaleye verileceğini, sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB’de Soğancı yeniden başkan

SONRAKİ HABER

Çevre için mücadele haftası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...