09 Haziran 2012 09:23

Yargıtay gazeteci Kurşun'un cezasını onadı

Yargıtay, Azadiya Welat Gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü ve imtiyaz Sahibi Vedat Kurşun'a yerel mahkemenin verdiği 166 yıl 6 aylık cezadan sonra "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla verdiği 10 yıllık hapis cezasını onadı.Türk

Yargıtay gazeteci Kurşun'un cezasını onadı
Paylaş


Türkiye'de günlük yayın yapan tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat Gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Vedat Kurşun hakkında açılan davada savcı, 525 yıl hapis cezası istemişti. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Mayıs 2010 tarihinde görülen davanın duruşmasında, Kurşun'a "örgüt propagandası yapmak"tan 103 kez 1 yıl 6'şar ay, "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla 12 yıl hapis cezası verdi. Kurşun'a verilen cezanın ardından avukatlar temyiz başvurusunda bulundu.

Temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 9.Ceza Dairesi, Azadiya Welat Gazetesi'nin 103 sayısında yayımlanan haberlerden dolayı Yazı İşleri Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Vedat Kurşun'a verilen 166 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu. Yargıtay, gazeteci olan Kurşun'a "örgüt üyeliği" cezası verilemeyeceğini belirtirken, her sayı için ayrı ayrı ceza tayinine gidilemeyeceğini de kaydetti.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, davayı yeniden görerek bu kez Kurşun'a "örgüt propagandası yapmak" ve "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla 10 yıl hapis cezası verdi.

Mahkemenin kararı tekrar, temyiz için Yargıtay'a taşındı. Yargıtay, yaptığı incelemenin üzerine yerel mahkemenin gazeteci Kurşun'a verdiği 10 yıllık hapis cezasını onandı. (Diyarbakır/DİHA)

SONRAKİ HABER

TMMOB’de Soğancı yeniden başkan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...