26 Ocak 2017 16:05

12 farklı sanatçıdan ‘Işık Hakkı Sergisi’

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde açılan ‘Işık Hakkı’ Karma Sergisi, 12 sanatçının ‘Güneş, Aydınlık, Umut’ temalı eserlerini sergiliyor.

Paylaş

Galeri Aydın’da düzenlenen ‘Işık Hakkı’ Karma Sergisi, "Güneş, Aydınlık, Umut" başlıklı tema ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Bilgi Merkezi Sergi Salonu’nda 19 Ocak’ta açılan ‘Işık Hakkı’ Karma Sergisi, farklı üniversite ve şehirlerden bir araya gelmiş 12 sanatçının ‘Güneş, Aydınlık, Umut’ başlıklı temaya uygun eserlerini sergiliyor.

Küratörlüğünü İAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Medine İrak’ın yaptığı ve Ahmet Kolburan, Asya Fatma Bağcı, Barış Özyurt, Burcu Yıldız, Caner Uyanık, Dilara İlter, Ece Zeber, Gizem Güvendağ, Mert Tugen, Mustafa Çetin, Nil Müge Felekten ve Şerif Karasu’nun eserlerini bir araya getiren ‘Işık Hakkı’ sergisinde umut duygusunun, aslında en temel hak olduğunu yeniden hatırlatıyor.

29 OCAK’A KADAR AÇIK

Ev sahibine, evin içine giren gün ışığının engellenmemesi ve korunması hakkını veren ‘Işık Hakkı’ yasasına göre, ev sahibinin izni olmadan evin çevresine, pencerelerden gelen gün ışığını kesebilecek tasarımda herhangi bir yapı inşa edilemez. Galeri Aydın’da düzenlenen karma sergi, ‘Güneş, Aydınlık, Umut’ başlıklı tema ile ışık hakkına vurgu yapıyor.

“İçinde yaşadığımız dönemde ve bulunduğumuz coğrafyada, aydınlık ve umut giderek azalırken; ışık vuran her güzel şeyin üzerine her gün tonlarca ‘beton’ dökülmekte” yorumunda bulunan sanatçılar, Işık Hakkı sergisinde eserlerinde “Bu ağırlığı kırmamız, ışığa ulaşmamız ve hakkımız olan umudu yaşamamız bizden ne kadar uzak?” sorusuna, “İçimizdeki ışık bizden ne kadar uzaksa, işte o kadar” ile yanıt veriyorlar. ‘Işık Hakkı’ Karma Sergisi, 29 Ocak tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Uludere Belediye eş başkanları serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Funda Eryiğit de 'Hayır' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa