26 Ocak 2017 15:51

İzmir’de Eğitim Sen gözaltıları protesto etti

KESK İzmir Şubeler Platformu, İzmir Kemalpaşa'da 22 Eğitim Sen üyesinin gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, 29 Aralık'ta barış talebi ile bir günlük iş bırakma eylemine katıldıkları için Kemalpaşa'da 22 Eğitim Sen üyesinin gözaltına alınmasını Konak Eski Sümerbank önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" yazılı pankartın açıldığı eylemde grup sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın sendikal mücadelemiz" sloganlarını attı.

Basın açıklaması okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan, 15 Temmuz darbe girişimini tek adam diktatörlüğüne dönüştürme çalışanların kendileri için dikensiz gül bahçesi yaratmaya peşinde oluklarını söyledi. Sendikal faaliyetlerine yönelik saldırıları kabul etmediklerini belirten Akkan, "Ortada sayısız mahkeme ve AİHM kararı olmasına karşın ısrarla sendikal faaliyetlerin gözaltı gerekçesi yapılması en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok saymak anlamına gelmekte, bu yöndeki tüm hukuk dışı kararları alanlar “sendikal faaliyeti engelleme” ve “görevi kötüye kullanma suçu” işlemektedir" diye konuştu. Gözaltına alınan üyelerinin derhal serbest bırakılmasını söyleyen Akkan, "Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir. Faşizme, şeriat özlemlerine ve tek adam diktatörlüğüne karşı çıkmak için anayasa oylamasında hayır demeyi sürdüreceğiz" dedi.

Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar ise, geçen haftalarda bir IŞİD üyesinin evinde arama yapıldığını, canlı bomba yelekleri bulunmasına rağmen adresi belli olduğu için tutuklanmadığına dikkat çekerek, "Adresi, evi, işi belli olan arkadaşlarımız ifadeye çağrıldı da gitmediler mi ki gözaltına alındılar. Kimin hukuku ve adaleti olduğunu görüyoruz. İşte hükümetin adaleti ve hukuku" dedi. Gözaltılarla yapılan soruşturmalar ile toplumun korkutulduğunu söyleyen Çuhadar, "Bu saldırılara karşı barış, insan hakları ve sendikal faaliyet demeye devem edeceğiz. Mücadelemizi büyüteceğiz. Hiç bir baskı dönemi sonsuza kadar sürmez. Elbette ki toplumsal mücadele bu baskıyı kırar" şeklinde konuştu. (İzmir/ EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de 3 yılda 3 bin insan ticareti vakasına rastlandı

SONRAKİ HABER

DBP’li belediyelere operasyon bitmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...