26 Ocak 2017 13:38

Esad'la görüşen ABD Kongresi üyesi:Diyalog kurmak zorundayız

Şam’da Beşar Esad ile görüşen ABD Kongresi üyesi Tulsi Gabbard barış için herkesle konuşmaya hazır olmaları gerektiğini belirtti.

Paylaş

Suriye'nin başkenti Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen ABD Kongresi Hawaii eyaleti temsilcilerinden Demokrat Partili Tulsi Gabbard, barış için herkesle konuşmaya hazır olmaları gerektiğini belirtti.

Şam ziyaretinde edindiği izlenimlerini CNN'e anlatan Gabbard, "İlk başta Esad ile görüşmeyi planlamıyordum ancak böyle bir fırsat doğunca bunu yaptım. Zira Suriye halkıyla ve çektikleri acılarla ilgilendiğimizi iddia ediyorsak, barış imkanının doğabileceği tüm kişilerle buluşmak zorundayız" dedi.

'ESAD HAKKINDA NE DÜŞÜNÜRSENİZ DÜŞÜNÜN…'

ABD ve Suriye arasında diyalog olması gerektiğini vurgulayan Gabbard, "Esad hakkında ne düşünürseniz düşünün, Esad'ın Suriye'nin devlet başkanı olduğu bir gerçek. Herhangi bir uygulanabilir barış anlaşması için Esad ile konuşmak zorundayız" dedi.

'ABD'NİN TERÖRİSTLERİ NEDEN DESTEKLEDİĞİNİ SORDUKLARINDA YANIT VEREMEDİM'

Suriyelilere, birçoğuyla ziyaret sırasında buluştuğu çocuklara ve ailelere büyük acılar yaşatan bu savaşı sonlandıracağının sözünü veren Gabbard, "Suriyeliler, ABD ve müttefiklerinin 11 Eylül'de ABD'ye saldıran El Kaide'nin uzantısı olan terör örgütlerini neden desteklediğini sorduklarında, onlara bir yanıt veremedim" şeklinde konuştu.

Öte yandan Gabbard, konuşma fırsatı bulduğu Suriyelilerin, ülkede ılımlı muhalif bulunmadığını söylediklerini de aktardı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

İmalat sanayi kapasite kullanımı düştü

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş: 6 milyon seçmenin temsilcisiyim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...