26 Ocak 2017 11:36

NSU davası, Ocak 2018'e kadar devam edecek

Almanya'da ırkçı NSU örgütü üyeleri hakkında süren davanın Ocak 2018'e kadar devam edeceğ ibildirildi.

Paylaş

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türkiye'den olmak üzere 9 göçmeni ve bir Alman polis memurunu katleden ırkçı NSU örgütü üyeleri hakkında açılan ve Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde devam eden davanın Ocak 2018'e kadar devam edeceği açıklandı.

Davanın 341. duruşmasından sonra bir açıklama yapan mahkeme başkanı Manfred Götzl, duruşmaların önümüzdeki yılın Ocak ayına kadar uzatıldığını söyledi. Daha önce davanın bu yıl içinde tamamlanacağı açıklanmıştı.

Duruşmaya katılan müdahil avukatların sorması üzerine yanıt veren Götzl böylece davanın beklenilen tarihten daha da uzun süreceğini açıklamıştı. Halen mevcut olan planda davanın Eylül 2017'de tamamlanması gerekiyordu.

Böylece, Almanya'da “Yüzyılın Davası” olarak adlandırılan NSU davası aynı zamanda ülke tarihinin de en uzun davası olmaya aday görünüyor.

6 Mayıs 2013'te başlayan NSU Davası'nda göçmen esnafı ve Alman polisini öldürdüğü belirtilen ve intihar ettikleri ileri sürülen Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ile birlikte yaşayan Beate Zschaepe ve cinayetlerde kullanılan silahı temin eden Ralf Wohlleben'in yanı sıra yardım eden üç kişi daha yargılanıyor.

Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda Başsanık Zschaepe'nin cezai ehliyetinin olduğu belirtilmişti.(Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası PEN heyeti, HDP’yi ziyaret etti

SONRAKİ HABER

HDP’Lİ Beştaş: Son KHK vatandaşa da uygulanacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...