26 Ocak 2017 10:58

!f İstanbul festival programı açıklandı

16’ncısı düzenlenen !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin programı açıklandı. Festivalde bu yıl 14 kategori yer alacak.

Paylaş

16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali programı açıklandı.

Yeni nesil belgeselleri bir araya getiren Görme Biçimleri bölümü, çok sesli hikayeciliği desteklemek üzere son üç yıldır !f İstanbul ve Anadolu Kültürün ortaklaşa kurduğu Yeni Film Fonuna bu yıl ek olarak Ortadoğulu belgeselcileri İstanbul’da bir araya getirecek Doc Lab adlı belgeselciler buluşması ve !f Yarın bölümü festivalin bu yılki yeniliklerinden bazıları.

16 Şubat’ta başlayacak 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivalinin Barry Jenkins imzalı açılış filminin “Moonlight / Ay Işığı” olduğu açıklanmıştı. Festivalde bu yıl 14 kategori bulunuyor. Keş!f, Aşk ve Başka Bir Dünya, Oyun, !f Kült, Gökkuşağı, Galalar, !f Müzik, Sanat Hayat İçindir!, Görme Biçimleri: Yaratıcı Belgeseller, Ev, Karanlık & Köşeli, Özel Gösterimler, Türkiyeden Kısalar ve !f Yarın bu yılın kategorilerini oluşturuyor.

KEŞ!F BU YIL 10. YAŞINI KUTLUYOR

!f İstanbulun ilk yılından itibaren en merakla beklenen bölümlerinden birisi olmayı başaran; ilk veya ikinci filmlerini yapmış olan yeni auteurleri keşfetmeye adanmış uluslararası yarışma Keş!f bu yıl 10. yaşını kutluyor. Festivalin bu seçkisinde Akher Ayam El Madina, Anashim Shehem Lo Anı, Córki Dancingu, Dao Khanong, El Futuro Perfecto, Icaros: A Vision, Lantouri, Le Parc ve Maudit Poutine filmleri seyircilerle buluşacak.

FİLMLERİN İLK GÖSTERİMLERİ YAPILACAK

Galalar bölümünde Their Finest, Welcome to Norway, Moonlight, Tanna, T2 Trainspotting, Sausage Party, Planetarium, My Entire High School Sinking into the Sea, The Red Turtle, Everybody Wants Some!!, Koca Dünya, The Man Called Ove, Christine, Certain Women, Busters Mal Heart, Billy Lynns Long Halftime Walk ve Aquarius Türkiyede’ki ilk gösterimlerini yapacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'teki tiyatro yasağı Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Roger Federer, Avustralya Açık finalinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...